Csokoládés vacherin

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés vacherin
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db habbá vert tojásfehérje
6 dkg reszelt étcsokoládé
5 dkg kakaópor
2 és fél dl tejszín
30 dkg finomított kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat
A díszítéshez:
10 dkg friss málna

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 140 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és két 23 centiméter átmérőjű kört rajzolunk a papírra. (Használjunk tortasütőt segédeszközként.)

2. A tojásfehérjéket elektromos habverővel, levegőssé, könnyű habbá verjük egy tálban. A fordulatszámot magasra emeljük, óvatosan a fehérjékhez adjuk a cukrot, majd kemény, fényes habbá verjük. Széles, műanyag spatulával óvatosan beleforgatjuk a kakaót és a vaníliát.

3. A habot habzsákba kanalazzuk, amelyre sima nyomócsövet helyezünk, és a nyomócső segítségével spirál alakban két habcsókot készítünk: a közepétől kiindulva körkörös vonalat húzunk úgy, hogy a spirálvonalak egymáshoz érjenek.

4. Úgy 50-60 percig sütjük, amíg ropogós nem lesz. Elzárjuk a sütőt, és kissé nyitott sütőajtó mellett még 60 percig bent tartjuk, amíg a habcsók teljesen ki nem hűl. Rácsra rakjuk, óvatosan eltávolítjuk a papírt.

5. Körülbelül 60 perccel a tálalás előtt tálra helyezzük az egyik habcsóklapot, megkenjük a tetejét a csokoládéganache-sal. A tetejére borítjuk a másik lapot.

6. A tejszínt elektromos habverő segítségével, magas fordulatszámon kemény habbá verjük. A habcsóktorta tetejére kenjük a habot. Megszórjuk reszelt csokoládéval, málnaszemekkel díszítjük. Azonnal tálaljuk.

A vacherin francia habcsókos desszert, amit édes tejszínnel, csokoládéval és friss gyümölcsökkel töltenek meg

Csokoládéganache

Csokoládéganache
25 dkg durvára tört csokoládé
2.5 dl tejszín
igény szerint víz

1. Gyöngyöző vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét.

2. Beleöntjük a tejszínt, és addig keverjük, amíg a krém sima nem lesz.

3. Félrerakjuk. Hagyjuk hűlni.

Csokoládés vacherin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2164 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés vacherin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
google+