Citromkrémes habcsókrolád

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Citromkrémes habcsókrolád
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ¾ dl zsírszegény, habbá vert tejszín
1 adag citrompuding
A habcsókhoz:
4 db habbá vert tojásfehérje
1 teáskanál fehérborecet
1 teáskanál kukoricakeményítő
4 evőkanál porcukor
15 dkg finomított kristálycukor
1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Elkészítjük a citrompudingot, 1 órán át hűtőszekrényben hűtjük. A tejszínt könnyű habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a lehűtött krémet. Letakarjuk, és ismét visszatesszük a hűtőbe.

2. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 38,5 x 26,5 centiméteres tepsit. Lógjon túl a papír a tepsi oldalain! Kivágunk egy másik, hasonló méretű sütőpapírt is, amit félrerakunk a későbbi felhasználásig.

3. A habcsókhoz a tojásfehérjéket elektromos habverővel lágy habbá verjük egy tálban. Óvatosan hozzáadjuk a cukrot, és fényes, kemény habot verünk. Beleforgatjuk a vaníliát, az ecetet, a kukoricakeményítőt.

4. Egyenletesen elterítjük a habcsókot az előkészített tepsiben. Mintegy 20 perc alatt világos aranyszínűre sütjük. Kivesszük a sütőből, és a tepsiben hagyjuk hűlni 5 percig.

5. A munkalapra vagy a gyúródeszkára terítjük a félretett tiszta sütőpapírt, majd megszórjuk a felületét a porcukor felével. A habcsókos tepsit a papírra fordítjuk, és óvatosan eltávolítjuk az alján lévő sütőpapírt.

6. Egyenletesen megkenjük a habcsóklapot a citromos pudingkrémmel. A papír segítségével a habcsókot a rövid végénél kezdjük el felsodorni.

7. Egyenletesen megszórjuk a habcsókroládot a maradék porcukorral, 6-8 adagra vágjuk, és azonnal kínáljuk.

Citrompuding

Citrompuding
2 evőkanál finomra reszelt citromhéj
0.6 dl frissen préselt/facsart citromlé
7 dkg finomított kristálycukor
6 dkg kockára vágott, sótlan vaj
igény szerint víz

1. Elkészítjük a citrompudingot: a cukrot, a citromlevet, a citromhéjat kis serpenyőben addig főzzük, amíg a cukor tökéletesen fel nem olvad.

2. A tojássárgáját tűzálló tálba tesszük, óvatosan hozzáöntjük a meleg citromos keveréket. Ezután átszűrjük finom lyukú szitán. A tűzálló tálat visszarakjuk a tűzhelyre, gyöngyöző vízfürdő fölé. Állandóan kevergetve addig főzzük, amíg a keverék be nem vonja a fakanál hátulját. Figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.

3. Félrehúzzuk a tűzről a tűzálló tálat, egyenként beledobjuk a vajkockákat. Keverjük, hogy a hozzávalók egyneművé váljanak.

Sütőpapírral lefedjük a pudingot, és 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

Citromkrémes habcsókrolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1477 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Citromkrémes habcsókrolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
lexikon