Rózsás habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rózsás habcsók
Adag: 2 tepsi (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint friss mentalevél
A habcsókhoz:
1 csipet
1 evőkanál porcukor
½ teáskanál vaníliakivonat
A töltelékhez:
2 és fél dl tejszín
2 teáskanál porcukor
½ teáskanál piros ételfesték

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra (gáztűzhelynél 1/2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit.

2. Elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjéket, a sót és porcukrot összekeverjük egy tálban. Elektromos habverővel lágy habbá verjük. Óvatosan, kanalanként hozzáadjuk a kristálycukrot. Fényes, kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a vaníliát.

3. A masszát habzsákba kanalazzuk, és sima nyomócsővel (vagy ha az nincs, akkor kanállal), golflabda nagyságú halmokat nyomunk az előkészített tepsibe, egymástól körülbelül 4 centiméter távolságra.

4. Körülbelül 60 perc alatt ropogósra és keményre sütjük. A sütőt elzárjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókot, kissé nyitott sütőajtó mellett.

5. A töltelékhez a tejszínt és a porcukrot felverjük egy tálban. Beleforgatjuk az ételfestéket.

6. A habcsókok felét megkenjük a tejszínhabbal, és párosítjuk a kenetlen féllel. Friss mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Rózsás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1345 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Rózsás habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook