Eton mess

Angol habcsók

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Eton mess
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A habcsókhoz:
1 csipet
10 dkg finomított kristálycukor
¼ teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
A töltelékhez:
2 és fél dl zsírszegény tejszín
50 dkg félbevágott eper
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra (gáztűzhelynél 1/2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit.

2. Elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjéket és a sót kissé felverjük elektromos habverővel. A gépet magas fokozatra kapcsoljuk, óvatosan a tálba öntjük a cukrot és a citromlevet, majd fényes, kemény habot verünk.

3. A keverékből evőkanállal kerek halmokat helyezünk az előkészített tepsibe, egymástól 2,5 centiméter távolságra. 50-60 percig sütjük, amíg a habcsókok ropogósak és kemények nem lesznek. Sütés közben elforgatjuk a tepsiket.

4. A sütőt kikapcsoljuk, és a habcsókokat 30 percig a sütőben pihentetjük. Rácsra rakjuk, hűlni hagyjuk. Ne aggódjunk, ha a habcsókok belül kissé ragacsosak maradnak.

5. A töltelékhez simára keverjük az eper felét a porcukorral. A tejszínt habbá verjük.

6. Tálaljuk, darabokra törjük a habcsókot. A darabokat nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az epret, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ugyancsak óvatosan beleforgatunk 2-3 evőkanál eperpürét. Mindezt nagy üvegtálba vagy egyszemélyes tányérokra halmozzuk, és a tetejére kanalazzuk a maradék eperpürét. Azonnal tálaljuk.

Az egyszerűen elkészíthető édesség, az eton mess, névadója a brit egyetem, az Eton, pontosabban annak kantinja (mess). Különösen ajánljuk eperérés idejére.
Málna és tejszínhab kerül az angol habcsókra, amely az Eton College-ban, Anglia egyik leghíresebb iskolájában készült első ízben. A véletlenül összetört habcsók lett a sütemény alapja. Készen kapható habcsókból is elkészíthetjük ezt a desszertet, nagyon gyorsan. Gluténmentes recept.
Eton mess
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3655 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Eton mess
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recepttár