Eton mess
Angol habcsók



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 130 fokra (gáztűzhelynél 1/2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit.
2. Elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjéket és a sót kissé felverjük elektromos habverővel. A gépet magas fokozatra kapcsoljuk, óvatosan a tálba öntjük a cukrot és a citromlevet, majd fényes, kemény habot verünk.
3. A keverékből evőkanállal kerek halmokat helyezünk az előkészített tepsibe, egymástól 2,5 centiméter távolságra. 50-60 percig sütjük, amíg a habcsókok ropogósak és kemények nem lesznek. Sütés közben elforgatjuk a tepsiket.
4. A sütőt kikapcsoljuk, és a habcsókokat 30 percig a sütőben pihentetjük. Rácsra rakjuk, hűlni hagyjuk. Ne aggódjunk, ha a habcsókok belül kissé ragacsosak maradnak.
5. A töltelékhez simára keverjük az eper felét a porcukorral. A tejszínt habbá verjük.
6. Tálaljuk, darabokra törjük a habcsókot. A darabokat nagy tálba tesszük, hozzáadjuk az epret, és óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Ugyancsak óvatosan beleforgatunk 2-3 evőkanál eperpürét. Mindezt nagy üvegtálba vagy egyszemélyes tányérokra halmozzuk, és a tetejére kanalazzuk a maradék eperpürét. Azonnal tálaljuk.