Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 50 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládészószhoz:
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
1 evőkanál víz
2 evőkanál sótlan vaj
7 dkg finomított kristálycukor
A mogyorókrémhez:
2 és fél dl tejszín
2 evőkanál Frangelico likőr
vagy
2 evőkanál mogyorólikőr
2 evőkanál porcukor
A tésztához:
¼ teáskanál
2 teáskanál kristálycukor
2 és fél dl víz
4 db tojás
9 dkg vaj
15 dkg liszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).

2. Felforraljuk a vizet egy serpenyőben, hozzáadjuk a feldarabolt vajat, amit felolvasztunk. A lisztet, a cukrot és a sót kis tálban összekeverjük. A vajhoz adjuk és egy fakanállal folyamatosan, körülbelül 5 percig kevergetjük, vagy amíg a massza a serpenyő oldalától el nem válik. Félretesszük, kihűtjük.

3. Egyenként beleütjük a tojásokat, közben kevergetjük, amíg az alkotóelemek tökéletesen nem egyesülnek (1. kép). A keverékből fényes, sima tésztagolyót formálunk.

4. Sütőpapírral kibélelünk kér sütőlemezt. A tésztát zsákba kanalazzuk. A tésztazsákra egy egyszerű kinyomócsövet helyezünk.

5. A csövön keresztül (sütőlemezenként 8-8) 16 darab, körülbelül 5 centiméter átmérőjű halmocskát nyomjunk az előkészített sütőlemezre (2. kép).

6. A tésztát 10 percig sütjük. A sütő hőmérsékletét 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat) mérsékeljük, és további 20 percig sütjük a tésztát. Megemelkedik és aranybarna lesz. Elzárjuk a sütőt, kivesszük a tésztákat, és mindegyik tetejéből levágunk egy szeletnyit. Visszarakjuk a süteményt a sütőbe, és még 10 percig szárítjuk. Az idő letelte után ismét kivesszük, rácsra tesszük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

7. A mogyorókrémhez a tejszínt habverővel kissé felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, a likőrt, és most már együtt, folyamatos keveréssel besűrítjük.

8. A zsák kinyomócsövét cseréljük ki csillag alakú nyomócsőre, és töltsük meg a krémmel a zsákot. A pipán keresztül a felfújtakba töltjük a krémet (3. kép).

9. A csokoládészószhoz a csokoládét felolvasztjuk vízben, alacsony hőfokon. Hozzáadjuk a vajat és a cukrot és addig melegítjük, amíg a cukor tökéletesen fel nem olvad.

10. Tányéronként, személyenként 1-2 krémmel töltött, csokoládészósszal leöntött puffancsot kínálunk.

Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal
Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1771 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Mogyorókrémes felfújt csokoládészósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
tippek, fortélyok