Köményes sütemény

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Köményes sütemény
Adag: 2 tepsi (40-48 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 teáskanál édesköménymag
6 dkg durvára tört étcsokoládé
1 db felvert tojás
2 evőkanál tej
1 teáskanál vaníliakivonat
12 és fél dkg lágy vaj
1 csipet
30 dkg liszt
vagy

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Két sütőlemezt kivajazunk.

2. Egy tálba szórjuk a lisztet és hozzáadjuk a sót. A csokoládét vízfürdő felett felolvasztjuk.

3. Egy másik tálban a vajat és a cukrot kézi mixerrel, magas fordulatszámon krémessé keverjük. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a tejet és a tojást, majd tovább keverjük.

4. Belekeverjük a száraz adalékot és a csokoládét. A tésztát a kekszkinyomóba töltjük. A kinyomó mintái közül válasszunk egyet és rögzítsük.

5. Az előkészített sütőlemezekre egymástól 4 cm távolságra nyomjuk ki a választott formájú süteményt. Sütés előtt rakjunk néhány szem édesköményt a sütemények tetejére. A tészta megszínesedik és ropogós lesz 8-10 perc sütés után. Rácsra helyezzük és hagyjuk kihűlni.

Köményes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
Köményes sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények aranykönyve , , ,
Sütemények aranykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Ha bármelyik receptünket elkészíti, máris belengi a lakását az az utánozhatatlan illat, amilyet csak egy vajas, mandulás, csokoládés, gyümölcsös vagy fahéjas sütemény áraszthat. Mindegyik más, illatuk, zamatuk mindenkiből más... bővebben...
google+