Ribizlikompótos habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Ribizlikompótos habcsók
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A habcsókhoz:
1 csipet
¼ teáskanál borkősav
1 teáskanál frissen préselt/facsart citromlé
¼ teáskanál vaníliakivonat
25 dkg finomított kristálycukor
másfél teáskanál kukoricakeményítő
A kenéshez:
igény szerint mogyoróolaj
vagy
igény szerint földimogyoró-olaj
vagy
igény szerint mandulaolaj
A kompóthoz:
25 dkg piros ribizli
12 és fél dkg fekete ribizli
1 evőkanál víz
4 evőkanál kristálycukor
A rátéthez:
2 dl tejszín
1 teáskanál vaníliás cukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Kissé kiolajozunk egy 23 centiméter átmérőjű, eltávolítható aljú tepsit. Kibéleljük sütőpapírral.

2. Elkészítjük a habcsókot. A tojásfehérjéket, a borkősavat és a sót elektromos habverővel majdnem készre keverjük egy tálban. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a citromlevet és a vaníliakivonatot, elkeverjük fémkanállal. A habcsókot az előkészített tepsibe kanalazzuk. Egy órán át sütjük. Elzárjuk a sütőt, és zárt ajtó mellett körülbelül 40 perc alatt kihűtjük.

3. A kompóthoz a gyümölcsöket a cukorral és 1 evőkanál vízzel serpenyőbe tesszük. Lassú tűzön felforraljuk. Ha a ribizli odaragadna a serpenyőhöz, beleöntjük a maradék vizet. Amikor a ribizli kezd megrepedni, félrehúzzuk a tűzről.

4. A tejszínt és a vaníliás cukrot kemény habbá verjük egy tálban. Kanálnyi habot a habcsókokra kanalazunk. A kompóttal együtt tálaljuk.

Akkor finom a kompót, ha friss gyümölcsből készül. Ha nem sikerül friss piros vagy fekete ribizlit beszerezni, használjunk áfonyás keverékkel készült coulit.
Ribizlikompótos habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1457 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Ribizlikompótos habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest