Habcsóktorta gesztenyével

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Habcsóktorta gesztenyével
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 ⅔ dl tejszín
¼ teáskanál vaníliakivonat
3 és ⅓ dkg porcukor
6 ⅔ dkg finomított kristálycukor
szükség szerint marroni
vagy
szükség szerint durvára darált kandírozott gesztenye
kevés

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és készítünk három 23 centiméter átmérőjű kört a papíron. Ceruzával megrajzoljuk a kört, és megfordítjuk a papírt, hogy a ceruza nyoma ne süljön bele a tésztába.

2. A cukrot és a porcukrot összekeverjük egy tálban.

3. A tojásfehérjéket, a cukor felét és a sót elektromos habverővel könnyű habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, azután kemény habbá verjük. A habcsók negyedét a sütőpapírkörökre kenjük.

4. Másfél óráig sütjük, amíg a habcsók érintésre ropogós és kemény nem lesz. Elzárjuk a sütőt, és félig nyitott sütőajtó mellett körülbelül 60 percig hűtjük.

5. A tejszínt és a vaníliakivonatot simára keverjük egy tálban. Beleforgatjuk a csokoládét és a kandírozott szelídgesztenyét.

6. Óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt a habcsókról. A habcsókkarikát tálra rakjuk. Megkenjük a tejszínes krém egyharmadával. A tetejére helyezzük a második habcsókkarikát, és azt is megkenjük a krém egyharmadával. A tetejére a harmadik habcsókkarika jön, amelyet megkenünk a maradék krémmel. A maradék habcsókot összemorzsoljuk, és a torta tetejére szórjuk.

Kandírozott szelídgesztenyével (marroni) díszítik ezt a különleges habcsóktortát. Az élvezetet még fokozhatjuk durvára vágott csokoládéval. Ez a recept is gluténmentes.
Habcsóktorta gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2189 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Habcsóktorta gesztenyével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
tippek, fortélyok