Mogyorós habcsóktorta



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és jelölünk három, 20 centiméter átmérőjű kört a papíron. Megrajzoljuk a kört, és megfordítjuk a papírt, hogy a ceruza nyoma ne süljön bele a tésztába.
2. A tojásfehérjéket elektromos habverővel, a habverő magas fordulatával könnyű habbá verjük. Óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. Spatulával beleforgatjuk az őrölt mogyorót.
3. A habcsók egyharmadát az egyik kerek sütőpapírra kanalazzuk, majd spatulával vagy széles pengéjű késsel elsimítjuk. 60 percen keresztül sütjük, amíg a habcsók kemény és ropogós nem lesz. A habcsókkorongot 10 percig hűtjük. Rácsra borítjuk. Óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókot.
4. A csokoládét és a zsírszegény tejszínt összemelegítjük egy serpenyőben, alacsony hőfokon; kevergetve főzzük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon, és a keverék szép sima legyen.
5. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük. A csokoládés keverékbe forgatjuk, félrerakjuk. A habcsóktortát közvetlenül tálalás előtt állítjuk össze. A csokoládékrém felét az egyik habcsókkorongra kenjük, és megszórjuk a pirított mogyoró felével. Beborítjuk a másik habcsókkoronggal, és megismételjük a műveletet. Lefedjük a harmadik habcsókkoronggal. Megszórjuk porcukorral. Azonnal kínáljuk, nehogy felolvadjon a habcsók.