Mogyorós habcsóktorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós habcsóktorta
Adag: 1 egész (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dl tejszín
4 db habbá vert tojásfehérje
2 és fél dkg darált mogyoró
15 dkg pirított mogyoró
1 és ¼ dl zsírszegény tejszín
22 és fél dkg finomított kristálycukor
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és jelölünk három, 20 centiméter átmérőjű kört a papíron. Megrajzoljuk a kört, és megfordítjuk a papírt, hogy a ceruza nyoma ne süljön bele a tésztába.

2. A tojásfehérjéket elektromos habverővel, a habverő magas fordulatával könnyű habbá verjük. Óvatosan, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. Spatulával beleforgatjuk az őrölt mogyorót.

3. A habcsók egyharmadát az egyik kerek sütőpapírra kanalazzuk, majd spatulával vagy széles pengéjű késsel elsimítjuk. 60 percen keresztül sütjük, amíg a habcsók kemény és ropogós nem lesz. A habcsókkorongot 10 percig hűtjük. Rácsra borítjuk. Óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni a habcsókot.

4. A csokoládét és a zsírszegény tejszínt összemelegítjük egy serpenyőben, alacsony hőfokon; kevergetve főzzük, hogy a csokoládé teljesen felolvadjon, és a keverék szép sima legyen.

5. A tejszínt elektromos habverővel kemény habbá verjük. A csokoládés keverékbe forgatjuk, félrerakjuk. A habcsóktortát közvetlenül tálalás előtt állítjuk össze. A csokoládékrém felét az egyik habcsókkorongra kenjük, és megszórjuk a pirított mogyoró felével. Beborítjuk a másik habcsókkoronggal, és megismételjük a műveletet. Lefedjük a harmadik habcsókkoronggal. Megszórjuk porcukorral. Azonnal kínáljuk, nehogy felolvadjon a habcsók.

Mindig tálalás előtt állítsuk össze a habcsóktortát, hogy a habcsóklapok ne olvadjanak fel és ne essenek össze a krémtől. Az elkészített lapokat és a sütemény tetejét gyorsan kenjük meg a különféle ízletes krémekkel
Az alábbi recept gluténmentes. Figyeljünk rá, hogy a csokoládé is gluténmentes legyen.
Mogyorós habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2058 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Mogyorós habcsóktorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
google+