Mandulás-barackos habcsók

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás-barackos habcsók
Adag: 6-8 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A habcsókhoz:
22 és fél dkg darált mandula
¼ teáskanál
1 evőkanál kukoricakeményítő
A töltelékhez:
10 dkg mandulapehely
25 dkg kockára vágott, sótlan vaj
45 dkg félbevágott sárgabarack
1 és ¼ dl tej
2 evőkanál porcukor
1 teáskanál mandulaaroma

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és három, 23 centiméter átmérőjű kört jelölünk ki a papíron. (Használjunk segédeszközként egy kerek tortasütőt.)

2. A tojásfehérjét és a sót könnyű habbá verjük egy tálban. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot a tojáshoz, és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. Spatulával beleforgatjuk az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt.

3. A habcsókot habzsákba kanalazzuk, és sima kinyomócsövet helyezünk a végére. A habcsókot spirál alakban az előrajzolt körre nyomjuk: a közepétől kiindulva körkörös vonalat húzunk, hogy a nyomott spirálvonalak egymáshoz érjenek.

4. Úgy 80-90 percig sütjük. A tepsiben, félig nyitott sütőajtó mellett 10 percig hűtjük. Rácsra rakjuk.

5. A tojássárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük.

6. Felforraljuk a tejet. Lassan a tojásos keverékhez öntjük. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve főzzük, beleforgatjuk a kukoricakeményítőt, és kavargatjuk, hogy a sűrű keverék megtapadjon a fémkanálon. Hozzáadjuk a vajat és a mandulakivonatot. A keveréket egy tálba kanalazzuk. Hűtőszekrénybe tesszük.

7. A habcsók díszítéséhez félrerakunk 3-4 félbevágott sárgabarackot, a többit durván összevágjuk. A töltelék felét egy másik tálba kanalazzuk, és beleforgatjuk az összevágott sárgabarackokat.

8. Az egyik habcsókot megkenjük a barackos töltelék felével a szélén kevés helyet tisztán hagyunk. A tetejére rakjuk a második habcsókot, rákenjük a maradék barackos tölteléket. Beborítjuk a harmadik habcsókkal. Megkenjük a maradék töltelékkel. Megszórjuk mandulapehellyel, sárgabarackdarabokkal díszítjük.

A francia eredetű süteményt habcsóklapokból állítják össze, akár a szendvicset. A lapok közé különféle krémek kenhetők, ezektől válik különlegessé a sütemény.
Az alábbi receptnek rengeteg változta ismert. Készülhet sárgabarack felhasználásával, vagy eperrel, friss passiógyümölccsel.
Mandulás-barackos habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1043 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Mandulás-barackos habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél