Mandulás-barackos habcsók



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, és három, 23 centiméter átmérőjű kört jelölünk ki a papíron. (Használjunk segédeszközként egy kerek tortasütőt.)
2. A tojásfehérjét és a sót könnyű habbá verjük egy tálban. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot a tojáshoz, és addig verjük, míg fényes, kemény habot nem kapunk. Spatulával beleforgatjuk az őrölt mandulát és a kukoricakeményítőt.
3. A habcsókot habzsákba kanalazzuk, és sima kinyomócsövet helyezünk a végére. A habcsókot spirál alakban az előrajzolt körre nyomjuk: a közepétől kiindulva körkörös vonalat húzunk, hogy a nyomott spirálvonalak egymáshoz érjenek.
4. Úgy 80-90 percig sütjük. A tepsiben, félig nyitott sütőajtó mellett 10 percig hűtjük. Rácsra rakjuk.
5. A tojássárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük.
6. Felforraljuk a tejet. Lassan a tojásos keverékhez öntjük. Alacsony hőfokon, állandóan kevergetve főzzük, beleforgatjuk a kukoricakeményítőt, és kavargatjuk, hogy a sűrű keverék megtapadjon a fémkanálon. Hozzáadjuk a vajat és a mandulakivonatot. A keveréket egy tálba kanalazzuk. Hűtőszekrénybe tesszük.
7. A habcsók díszítéséhez félrerakunk 3-4 félbevágott sárgabarackot, a többit durván összevágjuk. A töltelék felét egy másik tálba kanalazzuk, és beleforgatjuk az összevágott sárgabarackokat.
8. Az egyik habcsókot megkenjük a barackos töltelék felével a szélén kevés helyet tisztán hagyunk. A tetejére rakjuk a második habcsókot, rákenjük a maradék barackos tölteléket. Beborítjuk a harmadik habcsókkal. Megkenjük a maradék töltelékkel. Megszórjuk mandulapehellyel, sárgabarackdarabokkal díszítjük.