Szilvás, tejfölös kobbler
Szilvás, tejfölös cobbler



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kivajazunk egy 25 centiméter átmérőjű, kerek tűzálló tálat.
2. A töltelékhez félbevágjuk, kimagozzuk a kisméretű szilvát. A nagyobbakat felszeleteljük, kimagozzuk. A szilvát, a szedret, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a lisztet, a citromhéjat, a citromlevet és a vajat összekeverjük egy tálban. Az előkészített tepsibe rakjuk.
3. A ropogóshoz a lisztet, a sót, a kristálycukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban. Belemorzsoljuk a vajat, hogy a tészta morzsás legyen. A tejföl egy részét is beleforgatjuk, és lágy tésztát gyúrunk. Hozzáadjuk a maradék tejfölt, 1-2 evőkanál tejet, ha a tészta túl kemény lenne.
4. A tésztából diónyi darabkákat szaggatunk ki, ellapogatjuk, majd a gyümölcsök tetejére körülbelül 10 tésztaadagot helyezünk. Figyelem: a tészta ne borítsa be a gyümölcsöket!
5. A mázhoz a tejszínt, a nádcukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban. A keveréket ecset segítségével a tésztakorongok tetejére kenjük.
6. Körülbelül 25-35 percig sütjük, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.
7. A kobblert 10 percig pihentetjük. Melegen, tejszínhabbal tálaljuk.