Szilvás, tejfölös kobbler

Szilvás, tejfölös cobbler

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mázhoz:
1 evőkanál tejszín
1 teáskanál nádcukor
1 csipet őrölt fahéj
A ropogóshoz:
1 és ¼ dl tejföl
6 dkg sótlan vaj
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál
1 evőkanál tej
2 evőkanál kristálycukor
15 dkg fehér liszt
A tál kenéséhez:
igény szerint vaj
A tálaláshoz:
igény szerint tejszín
A töltelékhez:
120 dkg zöld szilva
vagy
120 dkg piros szilva
25 dkg fekete áfonya
2 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 teáskanál kockára vágott, sótlan vaj
25 dkg szeder
vagy
25 dkg fekete ribizli
3 evőkanál nádcukor
vagy
3 evőkanál kristálycukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kivajazunk egy 25 centiméter átmérőjű, kerek tűzálló tálat.

2. A töltelékhez félbevágjuk, kimagozzuk a kisméretű szilvát. A nagyobbakat felszeleteljük, kimagozzuk. A szilvát, a szedret, a cukrot, a kukoricakeményítőt, a lisztet, a citromhéjat, a citromlevet és a vajat összekeverjük egy tálban. Az előkészített tepsibe rakjuk.

3. A ropogóshoz a lisztet, a sót, a kristálycukrot és a sütőport összekeverjük egy tálban. Belemorzsoljuk a vajat, hogy a tészta morzsás legyen. A tejföl egy részét is beleforgatjuk, és lágy tésztát gyúrunk. Hozzáadjuk a maradék tejfölt, 1-2 evőkanál tejet, ha a tészta túl kemény lenne.

4. A tésztából diónyi darabkákat szaggatunk ki, ellapogatjuk, majd a gyümölcsök tetejére körülbelül 10 tésztaadagot helyezünk. Figyelem: a tészta ne borítsa be a gyümölcsöket!

5. A mázhoz a tejszínt, a nádcukrot és a fahéjat összekeverjük egy tálban. A keveréket ecset segítségével a tésztakorongok tetejére kenjük.

6. Körülbelül 25-35 percig sütjük, amíg ropogós és aranyszínű nem lesz.

7. A kobblert 10 percig pihentetjük. Melegen, tejszínhabbal tálaljuk.

Bátran kínálhatjuk melegen is. Adjunk mellé vaníliafagylaltot vagy frissen felvert tejszínhabot.
Szilvás, tejfölös kobbler
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1008 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Szilvás, tejfölös kobbler
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
cikkek