Kaszpi-tengeri veres szárnyú koncér mazsolával és szilvával töltve

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kaszpi-tengeri veres szárnyú koncér mazsolával és szilvával töltve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg keszeg
10 dkg aszalt szilva
20 dkg mazsola
1 db citrom leve
20 dkg apróra vágott dióbél
4 dkg vaj
2 fej finomra vágott vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A mazsolát és a szilvát legalább 30 percre langyos vízbe áztatjuk.

2. A töltelékhez a hagymát a felforrósított vajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadjuk a diót, a leszűrt szilvát és mazsolát, az egészet jól összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük.

3. A halat kívül-belül sóval bedörzsöljük, a hasüregét megtöltjük a gyümölcskeverékkel, összevarrjuk, tepsibe fektetjük, és 180 fokon előmelegített sütőben 35-45 percig sütjük.

4. Tálaláskor a halat citrommal megcsepegtetjük, citromszeletekkel díszítjük. A meleg halhoz plov vagy kenyér illik, de előételként hidegen is fogyasztható.

Az eredeti receptben szereplő koncér Magyarországon védett hal!

Vajas és sáfrányos rizs

Vajas és sáfrányos rizs
20 dkg olvasztott vaj
100 dkg basmati rizs
0.3 dkg sáfrány
20 dkg liszt
ízlés szerint
A rizs áztatásához::
50 dl víz
A sáfrány áztatásához::
2 dl víz

1. A sáfrányt egy éjszakára langyos vízbe áztatjuk.

2. A rizst megmossuk, és legalább 3 órára beáztatjuk langyos, sós vízbe. A tojássárgájából, a liszt­ből, csipetnyi sóval és 1 evőkanál olvasztott vajjal tésztát készítünk, 30 percig pihentetjük.

3. 4 liter sós vizet felforralunk, beletesszük a lecse­pegtetett rizst. Néha megkevergetve, 6-8 perc alatt, erős lángon félpuhára főzzük, majd leszűrjük.

4. A tésztát kb. 1 cm vastagságúra kinyújtjuk. Kevés olvasztott vajjal megkent edény alját kibéleljük ve­le, és a tűzhelyen, közepes lángon, kb.15 percig süt­jük.

5. A lecsepegtetett rizst kúpformában a tésztára halmozzuk, rétegesen hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és a sáfrány levét, a sáfrány nagyobbik részét csak a végén öntjük a rizshegyre.

6. Az edény légmentes lezárásához egy konyharuhát teszünk a fazék és a fedele közé, majd a rizst kis lángon 1 órán át gőzöljük.

7. Tálaláshoz a rizshegy sáfrányszínű csú­csát külön tálra helyezzük, amíg a rizs többi részét nagy tányérra halmozzuk, ezután rátesszük a csúcsot, és leöntjük forró olvasztott vajjal. A tészta­lapot feldaraboljuk, és a díszítéshez használjuk.

Kaszpi-tengeri veres szárnyú koncér mazsolával és szilvával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1071 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Kaszpi-tengeri veres szárnyú koncér mazsolával és szilvával töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
most van szezonja