Sós bukta

Pampuska

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sós bukta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A mártáshoz:
1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld
1 fej fokhagyma
3 evőkanál olaj
ízlés szerint
A tésztához:
2 és fél dkg élesztő
40 dkg búzaliszt
2 evőkanál olaj
2 db tojás
1 evőkanál kristálycukor
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztből, az élesztőből, a cukorból, az egyik tojásból kevés sóval és kb. 1,8 dl víz hozzáadásával tésztát készítünk, amit meleg helyen 1,5-2 órán át kelesztünk. Ezután újból jól összegyúrjuk.

2. A tésztából kézzel kb. 3 cm átmérőjű gombócokat formálunk, és olajjal kikent sütőlapra tesszük őket. A második tojást jól összekeverjük a maradék olajjal, a gombócokat megkenjük vele.

3. 180-200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük.

4. A mártáshoz a meghámozott fokhagymát a petrezselyemmel és kevés sóval mozsárban összezúzzuk, majd hozzákeverjük az olajat és 3 evőkanál vizet. Sóval, borssal ízesítjük.

5. A sütőből kivett forró tésztára tesszük, és azonnal tálaljuk a borscshoz.

A pampuska szinte elmaradhatatlan kísérője a borscsnak Ukrajnában.
Sós bukta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2811 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
Sós bukta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária ,
Orosz, ukrán, grúz, örmény, azerbajdzsáni kulinária
(Vince Kiadó, 2008)

Kulináris utazásra indulunk Oroszországba, Ukrajnába, Grúziába, Örményországba és Azerbajdzsánba. Lelki szemeink előtt kaviár és krími pezsgő, pirog, borscs, vodka és dúsan rakott tálon sokféle zakuszka. E finomságok híre -... bővebben...
van itthon