Fehércsokis, magos muffin



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A vajat és a cukrot elektromos habverővel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, óvatosan, váltakozva a tálba szórjuk a száraz alapanyagokat, beleöntjük a körtelikőrt, a vaníliakivonatot és a tejet. A mogyorót is belekeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek kétharmadáig kanalazzuk.
2. Mintegy 15-20 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk, a rácsra borítjuk a süteményeket.
3. A bevonóhoz vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét. A csokoládét, a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a likőrt, a porcukrot simára keverjük. A muffinok tetejét megkenjük a bevonóval, mogyorót és epret teszünk rá.