Fehércsokis, magos muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A krémsajtos bevonóhoz:
12 és fél dkg fehér csokoládé
9 dkg lágy krémsajt
1 evőkanál frissen reszelt citromhéj
1 evőkanál körtelikőr
6 dkg lágy, sótlan vaj
22 és fél dkg porcukor
A muffinhoz:
9 dkg sótlan vaj
6 dkg pirított, finomra vágott mogyoró
1 db tojás
másfél dl tej
2 evőkanál körtelikőr
1 teáskanál vaníliakivonat
20 dkg fehér liszt
¼ teáskanál
1 teáskanál sütőpor
A díszítéshez:
24 db pirított mogyoró
6 db szeletelt eper

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit. A lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük. A vajat és a cukrot elektromos habverővel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, elkeverjük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, óvatosan, váltakozva a tálba szórjuk a száraz alapanyagokat, beleöntjük a körtelikőrt, a vaníliakivonatot és a tejet. A mogyorót is belekeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek kétharmadáig kanalazzuk.

2. Mintegy 15-20 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk, a rácsra borítjuk a süteményeket.

3. A bevonóhoz vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét. A csokoládét, a vajat, a krémsajtot, a citromhéjat, a likőrt, a porcukrot simára keverjük. A muffinok tetejét megkenjük a bevonóval, mogyorót és epret teszünk rá.

Ha gyereknek (is) készítjük, akkor természetesen hagyjuk el a likőrt.
A gyerekek kedvence; a felnőttek ebéd után egy pohár körtelikőrrel vagy brandyvel fogyaszthatják.
Fehércsokis, magos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1546 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehércsokis, magos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon