Csokoládétorta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládétorta
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 és ⅓ dkg apróra darabolt étcsokoládé
¾ dkg arany mazsola
¾ dkg félbevágott kandírozott cseresznye
¾ dkg darabolt aszalt sárgabarack
1 ⅔ dkg durvára tört mandula
vagy
1 ⅔ dkg durvára tört mogyoró
2 dkg sótlan vaj
2 és ⅓ szem mályvacukor
¼ dl felvert tejszín
¼ evőkanál kandírozott narancshéj
¼ evőkanál brandy
3 dkg zabpehely
vagy
3 dkg graham keksz
A szóráshoz:
ízlés szerint kakaópor

Elkészítés:

1. Enyhén kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Konyhai ollóval 4-5 darabra vágjuk a mályvacukrokat (rózsaszín és fehér), és egy nagy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a kandírozott cseresznyét, a sárgabarackot, a narancshéjat és a magokat. Meglocsoljuk brandyvel. A kekszmorzsalékot is beleforgatjuk.

3. A csokoládét és a vajat gyöngyöző vízfürdő felett 6-8 perc alatt, kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, de tovább kevergetjük, majd 2 percig hűlni hagyjuk, s végül a gyümölcsös, morzsás keverékre öntjük. Fakanállal vagy spatulával alaposan összekeverjük.

4. Az előkészített tortaformába kanalazzuk a keveréket, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. Folpackkal letakarjuk, és 4 órán át hűtjük a hűtőszekrényben.

5. Kinyitjuk a kapcsot, eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortát tálalóedényre rakjuk, megszórjuk a tetejét kakaóval, s végül tejszínhabbal kínáljuk.

Csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1811 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládétorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
twitter