Csokoládétorta



Elkészítés:
1. Enyhén kiolajozunk és sütőpapírral kibélelünk egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Konyhai ollóval 4-5 darabra vágjuk a mályvacukrokat (rózsaszín és fehér), és egy nagy tálba rakjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a kandírozott cseresznyét, a sárgabarackot, a narancshéjat és a magokat. Meglocsoljuk brandyvel. A kekszmorzsalékot is beleforgatjuk.
3. A csokoládét és a vajat gyöngyöző vízfürdő felett 6-8 perc alatt, kevergetve felolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, de tovább kevergetjük, majd 2 percig hűlni hagyjuk, s végül a gyümölcsös, morzsás keverékre öntjük. Fakanállal vagy spatulával alaposan összekeverjük.
4. Az előkészített tortaformába kanalazzuk a keveréket, egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk. Folpackkal letakarjuk, és 4 órán át hűtjük a hűtőszekrényben.
5. Kinyitjuk a kapcsot, eltávolítjuk a sütőpapírt. A tortát tálalóedényre rakjuk, megszórjuk a tetejét kakaóval, s végül tejszínhabbal kínáljuk.