Fordított rebarbarás sütemény

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fordított rebarbarás sütemény
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál őrölt gyömbér
35 dkg tisztított, darabolt rebarbara
2 evőkanál finomra vágott kandírozott gyömbér
¼ teáskanál
¼ teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
1 teáskanál sütőpor
20 dkg fehér liszt
6 dkg sótlan vaj
2 db tojás
1 ¾ dl író
1 dl olaj
2 evőkanál tejföl

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Felmelegítjük a vajat egy 24 centiméter átmérőjű öntöttvas tortaformában vagy más jó hőtartó, kerek sütőformában, közepes hőfokon. Hozzáadjuk a barna cukor felét és a gyömbért, majd 3-5 percig gyöngyözve főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Csökkentjük a tűz hőfokát, és belekanalazzuk a rebarbarát a karamellizált cukorba.

2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük. A maradék barna cukorhoz adjuk az írót, a tejfölt, a tojásokat, az olajat, a vaníliakivonatot s azután elektromos habverővel alaposan elkeverjük. A kandírozott gyömbért szintén beleforgatjuk. Hozzáadjuk a lisztes keveréket. A tésztát a rebarbarára kanalazzuk, elsimítjuk.

3. Mintegy 20-30 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna nem lesz. A közepe érintésre rugalmas. 10 percig hűlni hagyjuk.

4. Éles késsel körbevágjuk a tortasütő széle mentén, egy kerek tálcát ráhelyezve gyorsan megfordítjuk, vagyis ami alul volt, az lesz a teteje. Tálalótálra rakjuk, azonnal kínáljuk.

A rebarbara Ázsiából származik, 5000 éves kínai írások már említik, mint gyógyhatású készítményt. A receptek gyakran gyömbérrel együtt ajánlják, mert tökéletesen kiemeli az ízét.
Az alábbi finom süteményt tejszínhabbal vagy creme fraiche-sel, melegen tálaljuk.
Fordított rebarbarás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2015 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fordított rebarbarás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja