Fehér csokoládés, mandulás, sajtos sütemény

Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A rátéthez:
3 evőkanál mandulapehely
A ropogóshoz:
15 dkg amaretti
3 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
A töltelékhez:
100 dkg lágy krémsajt
7 és fél dkg pirított darált mandula
30 dkg darabos fehér csokoládé
4 db tojás
1 evőkanál Amaretto likőr
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
2 db vanília
vagy
2 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Kivajazunk egy 23 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Összekeverjük a kekszmorzsalékot és az olvasztott vajat, majd elsimítjuk a tepsi alján. Hűtőszekrénybe rakjuk, és közben elkészítjük a tölteléket.

3. A krémsajtot és a cukrot elektromos habverővel, alacsony fokozaton simára keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a vaníliát, a likőrt, és alaposan összekeverjük. A csokoládét felolvasztjuk gyöngyöző vízfürdő felett. Néhány percre félretesszük hűlni. A krémsajtos keverékhez adjuk. Kevergetve beletesszük az őrölt mandulát és a citromhéjat. A tölteléket a formában lévő ropogós tetejére simítjuk, és megszórjuk mandulapehellyel.

4. 90 percig sütjük, amíg a teteje jó ropogós nem lesz. Kikapcsoljuk a sütőt, 60-120 percen át hűlni hagyjuk a sajtos süteményt a sütőben. A tepsit 120 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsös coulival és tejszínhabbal tálaljuk.

A könnyű, de kalóriadús sajtos süteményt elkészíthetjük úgy is, hogy a hozzávalók felét zsírszegény tejszín és zsírszegény sajt adja.

Málnás couli

Kép nélkül
5 dkg porcukor
30 dkg friss málna

1. A málnát és a cukrot robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük, körülbelül 30 másodperc alatt simára keverjük.

2. Felhasználásig le is hűthetjük.

Fehér csokoládés, mandulás, sajtos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1892 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehér csokoládés, mandulás, sajtos sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook