Almás morzsasütemény



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.
2. Meglocsoljuk a felkockázott almát a citromlével. A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot. Belekeverjük a kimagozott és felkockázott almát, a citromhéjat, és puhára pároljuk.
3. A lágy vajat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot elektromos habverővel levegőssé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen nem egyesülnek. Belekeverjük a mandulát. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, illetve a tejet. Összeforgatjuk az almás keverékkel. A tésztát a tepsibe kanalazzuk.
4. A morzsa hozzávalóit robotgéppel zsemlemorzsa állagúra őröljük. Egyenletesen megszórjuk az őrleménnyel a tészta tetejét.
5. A süteményt 45-60 percig sütjük. Melegen tálaljuk.