Almás morzsasütemény

Adag: 1 tortaforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A morzsához:
10 dkg fehér liszt
7 és fél dkg hideg vaj
2 evőkanál pirított, durvára tört mandula
A süteményhez:
4 db édes, hámozott alma
15 dkg lágy, sótlan vaj
½ teáskanál sütőpor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
1 evőkanál tej
2 evőkanál kristálycukor
2 db tojás
6 dkg sótlan vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Kivajazunk egy 20 centiméter átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Meglocsoljuk a felkockázott almát a citromlével. A vajat felolvasztjuk. Hozzáadjuk a cukrot. Belekeverjük a kimagozott és felkockázott almát, a citromhéjat, és puhára pároljuk.

3. A lágy vajat, a barna cukrot és a vaníliakivonatot elektromos habverővel levegőssé keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen nem egyesülnek. Belekeverjük a mandulát. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, illetve a tejet. Összeforgatjuk az almás keverékkel. A tésztát a tepsibe kanalazzuk.

4. A morzsa hozzávalóit robotgéppel zsemlemorzsa állagúra őröljük. Egyenletesen megszórjuk az őrleménnyel a tészta tetejét.

5. A süteményt 45-60 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Akkor a legízletesebb, ha Cox, Golden vagy Gala almából készül. Forrón vagy melegen kínáljuk, cukrozott tejszínhabbal.
Almás morzsasütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1636 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Almás morzsasütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár