Mentás-csokoládés csoda
Mentás-csokoládés muffin



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 18 darabos muffin tepsit.
2. A lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban.
3. A vajat és a cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. Óvatosan, váltakozva a tálba szórjuk a száraz alapanyagokat, hozzáöntve a tejet és a borsmentakivonatot. A mentás csokoládét is belekeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek kétharmadáig kanalazzuk.
4. Körülbelül 15-20 percig sütjük, amíg a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk, rácsra borítjuk a süteményeket.
5. A csokoládémázhoz a csokoládét és a vajat gyöngyöző vízfürdő fölött felolvasztjuk. Belekeverjük a borsmentakivonatot. Meglocsoljuk a mázzal a süteményeket.