Csokoládés-cseresznyés muffin

| Csokoládés-cseresznyés muffin receptek
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládés-cseresznyés alaphoz:
6 dkg durvára tört étcsokoládé
13 és fél dkg vágott kandírozott cseresznye
2 evőkanál keserű kakaópor
másfél dl zsírszegény tejszín
2 db tojás
9 dkg lágy, sótlan vaj
A rátéthez:
12 és fél dkg kókuszreszelék
10 dkg olvasztott étcsokoládé
1 evőkanál tejszín
13 és fél dkg finomra vágott kandírozott cseresznye

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Muffinpapírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.

2. A csokoládét és a tejszínt addig melegítjük gyöngyöző vízfürdő fölött, amíg a csokoládé fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. A vajat, a barna cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel, közepes fokozaton fényesre és krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a kakaót. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a cseresznyét. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek háromnegyedéig kanalazzuk.

3. Körülbelül 15-20 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk, a rácsra borítjuk a süteményeket. A talpukra állítva, a rácson teljesen kihűtjük.

4. A kókuszreszeléket, a cseresznyét és a tejszínt egy kis serpenyőben addig keverjük, míg a kókuszreszelék vöröses színt nem kap. Kanállal a muffinok tetejére csepegtetjük, olvasztott csokoládéval díszítjük.

Csokoládés-cseresznyés muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1658 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés-cseresznyés muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
pinterest