Csokoládés-cseresznyés muffin



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Muffinpapírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.
2. A csokoládét és a tejszínt addig melegítjük gyöngyöző vízfürdő fölött, amíg a csokoládé fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. A vajat, a barna cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel, közepes fokozaton fényesre és krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, óvatosan hozzáadjuk a lisztet, a kakaót. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a cseresznyét. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek háromnegyedéig kanalazzuk.
3. Körülbelül 15-20 percig sütjük. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk, a rácsra borítjuk a süteményeket. A talpukra állítva, a rácson teljesen kihűtjük.
4. A kókuszreszeléket, a cseresznyét és a tejszínt egy kis serpenyőben addig keverjük, míg a kókuszreszelék vöröses színt nem kap. Kanállal a muffinok tetejére csepegtetjük, olvasztott csokoládéval díszítjük.