Csokoládés-mályvacukros tortácska



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.
2. A csokoládét és a tejszínt gyöngyöző vízfürdő fölött addig olvasztjuk, amíg a csokoládé sima nem lesz. Kis időre félrerakjuk
3. A vajat, a cukrot elektromos habverővel, közepes fokozaton krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, óvatosan a tálba szórjuk a lisztet, a kakaót, azután elkeverjük. Belekeverjük az olvasztott csokoládét és a mályvacukrot. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek háromnegyedéig kanalazzuk.
4. Mintegy 15-20 percig sütjük. Elkészült, ha érintésre rugalmas, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. Rácsra tesszük a tepsit, 5 percig hűlni hagyjuk. Majd megfordítjuk, a rácsra borítjuk a süteményeket. A talpukra állítva hűtjük ki.
5. A csokoládékrémhez a csokoládét és a tejszínt gyöngyöző vízfürdő felett felolvasztjuk, simára keverjük. Kis időre félrerakjuk hűlni. 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megkeményedjen. Spatulával vagy késsel a tortácskák tetejére kenjük. 1-2 mályvacukorral díszítjük.