Torta gyümölcsök keverékével



Elkészítés:
1. Elkészítjük és megsütjük a tésztát.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat).
3. A töltelékhez a krémsajtot, a porcukrot, a tejszínt, a citromhéjat és a citromlevet alaposan kikeverjük egy tálban. Fakanállal vagy habverővel addig keverjük, amíg fényes krémet nem kapunk. A kihűlt tortaalapra kenjük, és elsimítjuk a tetejét.
4. A torta külső szélén, egy sorban, körben úgy rendezzük el a szeletekre vágott kivit, hogy a gyümölcsök egy kissé fedjék a torta ropogósra sült szélét. Az eperszeleteket is elhelyezzük úgy, hogy részlegesen befedjék a kiviszeleteket. A torta közepére kerülnek az áfonyaszemek. A gyümölcsök koncentrikus körökben fedjék a tölteléket - kívülről befelé haladva.
5. Felmelegítjük az almazselét. A gyümölcsöket megkenjük a felolvadt almazselével. A tortát tálalás előtt legalább 30 percig a hűtőben hűtjük.
Édes pitetészta

1. A lisztet, a sót és a porcukrot összekeverjük egy tálban. A kis kockákra vágott vajat a lisztes keverékbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dagasztjuk könnyedén, amíg valamennyi összetevő nem egyesül. Kemény tésztát kell kapnunk. Belekeverjük a szükséges mennyiségű vizet, így a tésztánk sima lesz. A tésztából rudat formálunk, nejlonzacskóba vagy folpackba csomagoljuk, majd a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy lehűljön. 30 percig pihentetjük.
2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 23 centiméter átmérőjű, levehető aljú tortaformát.
3. A munkalapon a forma átmérőjénél 5 centiméterrel nagyobbra nyújtjuk a tésztát. Lazán feltekerjük a belisztezett nyújtófára, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalfalát is beborítsa, sőt kissé túllógjon. A 3-5 milliméter vastagságú tésztát a sütőforma falához körben és az aljához is odanyomkodjuk, majd a túllógó részt lecsipkedjük. A tészta alját villával megszurkáljuk. 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.
4. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformában lévő tésztát, és a mélyedést megtöltjük száraz babbal vagy valami más nyomatékkal. 10 percig sütjük, a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és a tésztát még 5-10 percig sütjük.