Passiógyümölcsös-kókuszos pite

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Passiógyümölcsös-kókuszos pite
Adag: 1 tortlettforma (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
1 ¾ dl habbá vert tejszín
A töltelékhez:
1 és ¼ dl kókuszkrém
12 és fél dkg mascarpone
2 db tojás
20 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Elkészítjük és megsütjük a tésztát.

2. A töltelékhez fehéredésig keverjük a tojássárgáját és a cukrot. Fakanállal beledolgozzuk a mascarponét, a kókuszkrémet, a passiógyümölcspépet, a kókuszreszeléket.

3. A tölteléket az elkészített tésztába kanalazzuk. 40 percig sütjük, vagy amíg aranyszínű nem lesz. Tálalás előtt 60 percig állni hagyjuk, hogy megszilárduljon és kihűljön.

4. Hat vagy nyolc szeletre vágva tálaljuk. A szeletek mellé tejszínhabot is tehetünk.

Édes pitetészta

Kép nélkül
5 dkg porcukor
12.5 dkg sótlan, hideg vaj
20 dkg fehér liszt
0.25 teáskanál
1-2 evőkanál víz

1. A lisztet, a sót és a porcukrot összekeverjük egy tálban. A kis kockákra vágott vajat a lisztes keverékbe morzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és addig dagasztjuk könnyedén, amíg valamennyi összetevő nem egyesül. Kemény tésztát kell kapnunk. Belekeverjük a szükséges mennyiségű vizet, így a tésztánk sima lesz. A tésztából rudat formálunk, nejlonzacskóba vagy folpackba csomagoljuk, majd a hűtőszekrénybe rakjuk, hogy lehűljön. 30 percig pihentetjük.

2. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kiolajozunk egy 23 centiméter átmérőjű, levehető aljú tortaformát.

3. A munkalapon a forma átmérőjénél 5 centiméterrel nagyobbra nyújtjuk a tésztát. Lazán feltekerjük a belisztezett nyújtófára, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a forma oldalfalát is beborítsa, sőt kissé túllógjon. A 3-5 milliméter vastagságú tésztát a sütőforma falához körben és az aljához is odanyomkodjuk, majd a túllógó részt lecsipkedjük. A tészta alját villával megszurkáljuk. 30 percre hűtőszekrénybe rakjuk.

4. Sütőpapírral kibéleljük a sütőformában lévő tésztát, és a mélyedést megtöltjük száraz babbal vagy valami más nyomatékkal. 10 percig sütjük, a babot a sütőpapírral együtt eltávolítjuk, és a tésztát még 5-10 percig sütjük.

Passiógyümölcsös-kókuszos pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1376 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Passiógyümölcsös-kókuszos pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szótár