Ribizlis-habcsókos torta

Adag: 1 tortaforma (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A habcsókos bevonóhoz:
12 és fél dkg finomított kristálycukor
A mandulás tésztához:
15 dkg lágy, sótlan vaj
10 dkg finomított kristálycukor
¼ teáskanál mandulaaroma
1 csipet
1 evőkanál vaníliás cukor
27 és fél dkg fehér liszt
A tortaforma kenéséhez:
igény szerint vaj
A töltelékhez:
50 dkg piros ribizli
10 dkg finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy 23 centiméter átmérőjű, levehető aljú, kerek tortaformát.

2. A tésztához minden hozzávalót konyhai robotgépbe rakunk, és kemény tésztát formázunk. A tésztát az előkészített sütőforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Megszurkáljuk villával. 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). 25-30 percig sütjük a tésztát. Hagyjuk kihűlni. Emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

4. A töltelékhez összekeverjük egy tálban a piros ribizlit és a cukrot, majd félrerakjuk. A habcsókot elkészítjük: a tojásfehérjéket elektromos habverővel kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot.

5. Kanálnyi habcsókhalmokkal borítjuk a tészta szélét. A piros ribizlis tölteléket a tészta közepére kanalazzuk, és a tetejére rakjuk a maradék habcsókot. Visszatesszük a sütőbe, 10-15 percig sütjük. Eközben a habcsók megkeményedik, és a teteje világosbarna lesz.

A piros ribizlis töltelék igazán feltűnő, de fekete ribizlivel vagy egressel is elkészíthető ez a finomság.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Ribizlis-habcsókos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1311 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Ribizlis-habcsókos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
twitter