Ribizlis-habcsókos torta



Elkészítés:
1. Kivajazunk egy 23 centiméter átmérőjű, levehető aljú, kerek tortaformát.
2. A tésztához minden hozzávalót konyhai robotgépbe rakunk, és kemény tésztát formázunk. A tésztát az előkészített sütőforma aljára és oldalára nyomkodjuk. Megszurkáljuk villával. 30 percre a hűtőszekrénybe rakjuk.
3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). 25-30 percig sütjük a tésztát. Hagyjuk kihűlni. Emeljük a sütő hőmérsékletét 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat).
4. A töltelékhez összekeverjük egy tálban a piros ribizlit és a cukrot, majd félrerakjuk. A habcsókot elkészítjük: a tojásfehérjéket elektromos habverővel kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a cukrot.
5. Kanálnyi habcsókhalmokkal borítjuk a tészta szélét. A piros ribizlis tölteléket a tészta közepére kanalazzuk, és a tetejére rakjuk a maradék habcsókot. Visszatesszük a sütőbe, 10-15 percig sütjük. Eközben a habcsók megkeményedik, és a teteje világosbarna lesz.