Csokoládépiskóta Chantilly krémmel



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két 20 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.
2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót jól összekeverjük egy tálban.
3. A tojások sárgáját, a cukrot fehéredésig keverjük. Váltakozva belekeverjük a tojáshabba a száraz alapanyagokat, illetve a tejet.
4. Magas fordulatszámon kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát elosztjuk a formákban.
5. Körülbelül 30 percig sütjük, amíg érintésre rugalmas nem lesz. El kell válnia a forma oldalától.
6. A formákban 5 percig hűtjük. Rácsra borítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
7. A krémhez a porcukrot, a vaníliát, a tejszínt elektromos habverővel, magas fokozaton habbá verjük.
8. Az egyik piskótát tálra rakjuk, megkenjük a tetejét a krémmel. Rátesszük a másik piskótát, amelynek a tetejét és az oldalát a bevonóval kenjük meg. Klasszikus és egyszerű, ebéd után kínáljuk friss gyümölcsös couli-val.
Málnás couli
1. A málnát és a cukrot robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük, körülbelül 30 másodperc alatt simára keverjük.
2. Felhasználásig le is hűthetjük.
Gazdag csokoládébevonó
1. A csokoládét, a tejszínt, a vaníliakivonatot gyöngyöző vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. Beleforgatjuk és elkeverjük a porcukrot.
2. A bevonót átpasszírozzuk szitán, hogy csomómentes legyen, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön és megszilárduljon.