Csokoládépiskóta Chantilly krémmel

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládépiskóta Chantilly krémmel
Adag: 1 egész (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A chantilly krémhez:
½ teáskanál vaníliakivonat
1 és ¼ dl tejszín
2 evőkanál porcukor
A piskótához:
4 db tojás
4 evőkanál kakaópor
15 dkg fehér liszt
50 dkg tortabevonó
dl tej
¼ teáskanál
1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két 20 centiméter átmérőjű kerek sütőformát.

2. A lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót jól összekeverjük egy tálban.

3. A tojások sárgáját, a cukrot fehéredésig keverjük. Váltakozva belekeverjük a tojáshabba a száraz alapanyagokat, illetve a tejet.

4. Magas fordulatszámon kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Óvatosan a tésztába forgatjuk. A tésztát elosztjuk a formákban.

5. Körülbelül 30 percig sütjük, amíg érintésre rugalmas nem lesz. El kell válnia a forma oldalától.

6. A formákban 5 percig hűtjük. Rácsra borítjuk. Eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

7. A krémhez a porcukrot, a vaníliát, a tejszínt elektromos habverővel, magas fokozaton habbá verjük.

8. Az egyik piskótát tálra rakjuk, megkenjük a tetejét a krémmel. Rátesszük a másik piskótát, amelynek a tetejét és az oldalát a bevonóval kenjük meg. Klasszikus és egyszerű, ebéd után kínáljuk friss gyümölcsös couli-val.

Málnás couli

Kép nélkül
5 dkg porcukor
30 dkg friss málna

1. A málnát és a cukrot robotgépben vagy turmixgépben pépesítjük, körülbelül 30 másodperc alatt simára keverjük.

2. Felhasználásig le is hűthetjük.

Gazdag csokoládébevonó

Gazdag csokoládébevonó
1 teáskanál vaníliakivonat
2.5 dl tejszín
30 dkg porcukor
50 dkg durvára tört keserű csokoládé

1. A csokoládét, a tejszínt, a vaníliakivonatot gyöngyöző vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. Beleforgatjuk és elkeverjük a porcukrot.

2. A bevonót átpasszírozzuk szitán, hogy csomómentes legyen, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön és megszilárduljon.

Csokoládépiskóta Chantilly krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládépiskóta Chantilly krémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
most van szezonja