Kávékrémes piskótatekercs



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 25 x 35 centiméteres piskótasütő tepsit.
2. A lisztet, a sütőport és a sót jól összekeverjük egy tálban.
3. A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel, magas fokozaton fehéredésig keverjük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, és óvatosan, váltakozva belekeverjük a tojáshabba a száraz alapanyagokat, a felolvasztott vajat és a kávékeveréket. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk.
4. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg a teteje érintésre rugalmas nem lesz.
5. Porcukorral meghintünk egy tiszta konyharuhát. A piskótát a konyharuhára tesszük, feltekerjük. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.
6. A töltelékhez összekeverjük a kávét és a Chantilly krémet. Letekerjük a piskótát, és megkenjük a kávéval ízesített Chantilly krémmel. A tetejére kanalazzuk az almás tölteléket. Újra feltekerjük a piskótát.
A piskóta feltekerése:
a) Kiterítünk egy konyharuhát a munkafelületre. Megszórjuk 2-3 evőkanál porcukorral.
b) Óvatosan eltávolítjuk a süteményről a sütőpapírt, és egy éles késsel levágjuk a kissé megszáradt széleket.
c) A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.
d) Kitekerjük a piskótát, és egy spatulával rákenjük a tölteléket, körben tiszta szegélyt hagyva. Konyharuha segítségével újra feltekerjük.
e) Megkenjük a roládot a bevonóval vagy a töltelékkel, és a továbbiakban a receptben leírtakat követjük.
Chantilly krém
A tejszínt és a cukrot addig keverjük, amíg lágy, selymes nem lesz.