Kávékrémes piskótatekercs

Adag: 1 egész (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kávékrémes roládhoz:
3 db tojás
6 dkg olvasztott, sótlan vaj
1 evőkanál instant kávé
1 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál
2 evőkanál víz
15 dkg fehér liszt
A tepsi kenéséhez:
igény szerint vaj
A töltelékhez:
2 evőkanál instant kávé

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gáztűzhelynél 6-os fokozat). Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 25 x 35 centiméteres piskótasütő tepsit.

2. A lisztet, a sütőport és a sót jól összekeverjük egy tálban.

3. A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel, magas fokozaton fehéredésig keverjük. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, és óvatosan, váltakozva belekeverjük a tojáshabba a száraz alapanyagokat, a felolvasztott vajat és a kávékeveréket. A tésztát az előkészített tepsibe kanalazzuk.

4. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg a teteje érintésre rugalmas nem lesz.

5. Porcukorral meghintünk egy tiszta konyharuhát. A piskótát a konyharuhára tesszük, feltekerjük. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.

6. A töltelékhez összekeverjük a kávét és a Chantilly krémet. Letekerjük a piskótát, és megkenjük a kávéval ízesített Chantilly krémmel. A tetejére kanalazzuk az almás tölteléket. Újra feltekerjük a piskótát.

A piskóta feltekerése:

a) Kiterítünk egy konyharuhát a munkafelületre. Megszórjuk 2-3 evőkanál porcukorral.

b) Óvatosan eltávolítjuk a süteményről a sütőpapírt, és egy éles késsel levágjuk a kissé megszáradt széleket.

c) A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.

d) Kitekerjük a piskótát, és egy spatulával rákenjük a tölteléket, körben tiszta szegélyt hagyva. Konyharuha segítségével újra feltekerjük.

e) Megkenjük a roládot a bevonóval vagy a töltelékkel, és a továbbiakban a receptben leírtakat követjük.

Akkor a legfinomabb, ha a tálalás előtt egy-két órával töltjük meg. A tészta a tölteléket egy idő múlva felszívja, de az mégsem áztatja el.

Chantilly krém

Chantilly krém
5 dl zsírszegény tejszín

A tejszínt és a cukrot addig keverjük, amíg lágy, selymes nem lesz.

Kávékrémes piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2483 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kávékrémes piskótatekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
lexikon