Gazdag csokoládérolád

Adag: 1 tepsi (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gazdag csokoládébevonóhoz:
50 dkg durvára tört keserű csokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
30 dkg porcukor
2 és fél dl tejszín
A roládhoz:
8 db tojás
¼ teáskanál
25 dkg durvára tört keserű csokoládé
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk egy 25 x 35 centiméteres, 2,5 centiméter oldalmagasságú sütőlemezt.

2. A rolád elkészítéséhez a csokoládét gyöngyöző vízfürdő fölött megolvasztjuk. Hagyjuk hűlni.

3. A tojások sárgáját és a cukrot fehéredésig keverjük egy tálban. Óvatosan hozzáadjuk a csokoládét. A tojásfehérjét és a sót kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokoládés keverékbe. Az előkészített sütőbe kanalazzuk.

4. Körülbelül 20 percig sütjük, amíg érintésre rugalmas nem lesz. A tepsiben 5 percig hűtjük.

5. A bevonóhoz a csokoládét, a tejszínt, a vaníliakivonatot gyöngyöző vízfürdő fölött egybeolvasztjuk. Beleforgatjuk és elkeverjük a porcukrot. A bevonót átpasszírozzuk szitán, hogy csomómentes legyen, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy lehűljön és megszilárduljon.

6. A piskótát feltekerjük. Később kitekerjük, és megkenjük a bevonó felével. Újra feltekerjük a süteményt, és megkenjük a maradék bevonóval.

A rolád feltekerése:

a) Kiterítünk egy konyharuhát a munkafelületre. Megszórjuk 2-3 evőkanál porcukorral.

b) Óvatosan eltávolítjuk a süteményről a sütőpapírt, és egy éles késsel levágjuk a kissé megszáradt széleket.

c) A konyharuha segítségével feltekerjük a tésztát. Összehajtott oldalával lefelé félrerakjuk, amíg kihűl.

d) Kitekerjük a piskótát, és egy spatulával rákenjük a tölteléket, körben tiszta szegélyt hagyva. Konyharuha segítségével újra feltekerjük.

e) Megkenjük a roládot a bevonóval vagy a töltelékkel, és a továbbiakban a receptben leírtakat követjük.

Ez a finom sütemény liszt nélkül készül, tehát tökéletes választás a lisztérzékenyeknek. A legjobb minőségű, megbízható helyről vásárolt, gluténmentes csokoládét vásároljuk meg hozzá!
Tálalás előtt 30 perccel ki kell venni a lehűtött süteményt a hűtőszekrényből.
Gazdag csokoládérolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1730 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Gazdag csokoládérolád
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése