Krémes piskóta passiógyümölccsel

Adag: 1 egész (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A bevonóhoz:
22 és fél dkg porcukor
6 evőkanál passiógyümölcs-pép
1 evőkanál olvasztott, sótlan vaj
A piskótához:
4 db tojás
¼ teáskanál
3 evőkanál fehér liszt
½ teáskanál sütőpor
A tortaforma kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra (gáztűzhelynél 5-ös fokozat). Kissé kivajazunk és sütőpapírral kibélelünk két 20 centiméter átmérőjű kerek tortaformát.

2. A kukoricakeményítőt, a lisztet, a sütőport és a sót összekeverjük egy tálban.

3. A tojások sárgáját és a cukrot elektromos habverővel, magas fordulatszámon fehéredésig keverjük. A száraz hozzávalókat beleforgatjuk műanyag spatulával.

4. A tojásfehérjét elektromos habverővel, magas fordulatszámon kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a tésztába. Egyenletesen elosztjuk a tésztát a két sütőformában.

5. Körülbelül 20 percig sütjük. Elkészült, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad tészta. Öt percig hagyjuk a formában hűlni. Rácsra borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

6. A porcukrot, a passiógyümölcspépet és a vajat simára és kenhetőre keverjük. Tányérra teszünk egy tortalapot, megkenjük a Chantilly krémmel, beborítjuk a másik tortalappal, végül megkenjük a gyümölcspépes mázzal.

Ha valaki kedveli a sima és krémes tölteléket, a passiógyümölcspépet passzírozza át fémszitán, mielőtt összekeverné a porcukorral és a vajjal.

Vaníliás Chantilly krém

Vaníliás Chantilly krém
0.5 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál porcukor
1.25 dl tejszín

A porcukrot, a vaníliát, a tejszínt elektromos habverővel, magas fokozaton habbá verjük.

Krémes piskóta passiógyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1314 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Krémes piskóta passiógyümölccsel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
könyvek