Pillangós tortácska
Pillangós muffin



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.
2. A vajat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel, közepes fokozaton krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, váltakozva a tálba szórjuk a lisztet, beleöntjük a tejet, és elkeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseibe kanalazzuk.
3. Nagyjából 15-20 percig sütjük. Elkészült, ha érintésre rugalmas, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta. A tepsit rácsra rakjuk, és 5 percig hagyjuk hűlni. Majd megfordítjuk a tepsit, a süteményeket a rácsra borítjuk, a tortácskákat a talpukra állítva hűtjük ki.
4. A tetejüket levágjuk 1 centiméter magasságban. A levágott darabot kettévágjuk, félrerakjuk. A mélyedést megtöltjük 2 teáskanálnyi tejszínhabbal, kevés málnalekvárral, díszítjük, 1-1 szem friss málnát helyezve rá. A levágott és félbevágott tésztadarabot pillangószárnyszerűen szúrjuk bele.