Csokoládés pillangókeksz

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dl felvert tejszín
10 dkg kakaópor
12 és fél dkg málnalekvár
15 dkg lágy, sózott vaj
2 db tojás
20 dkg fehér liszt
1 és ¼ dl tej
1 evőkanál narancslikőr
2 teáskanál sütőpor
¼ teáskanál
A díszítéshez:
ízlés szerint friss málna

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.

2. A lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót tálban összekeverjük. A vajat és a cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, váltakozva a tálba szórjuk a száraz hozzávalókat, beleöntjük a tejet és a likőrt, azután elkeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek kétharmadáig kanalazzuk.

3. Körülbelül 15-20 percig sütjük. Ha érintésre rugalmas, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hűlni hagyjuk. Majd megfordítjuk a tepsit, és a süteményeket a rácsra borítjuk. A tortácskákat a talpukra állítva hűtjük ki.

4. A tetejüket úgy 1 centiméter magasságban levágjuk. A levágott darabot kettévágjuk, félrerakjuk. Megtöltjük a mélyedéseket teáskanálnyi lekvárral, a tetejükre felvert tejszínhabot rakunk és 1-2 szem friss málnát. A levágott és félbevágott tésztadarabokat pillangószárny­szerűen beleszúrjuk.

Nevét a tetejére helyezett, a pillangó szárnyaihoz hasonlító színes díszítéséről kapta.
Csokoládés pillangókeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1174 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés pillangókeksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
recept beküldése