Csokoládés pillangókeksz



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Muffin papírral kibélelünk egy 12 darabos muffin tepsit.
2. A lisztet, a kakaót, a sütőport, a sót tálban összekeverjük. A vajat és a cukrot egy nagy tálban elektromos habverővel, magas fokozaton krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, és addig keverjük, amíg az alkotórészek tökéletesen egyesülnek. A gépet alacsony fokozatra állítjuk, váltakozva a tálba szórjuk a száraz hozzávalókat, beleöntjük a tejet és a likőrt, azután elkeverjük. A tésztát az előkészített tepsi mélyedéseinek kétharmadáig kanalazzuk.
3. Körülbelül 15-20 percig sütjük. Ha érintésre rugalmas, és a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad rá a tészta, akkor elkészült. A tepsit rácsra rakjuk, 5 percig hűlni hagyjuk. Majd megfordítjuk a tepsit, és a süteményeket a rácsra borítjuk. A tortácskákat a talpukra állítva hűtjük ki.
4. A tetejüket úgy 1 centiméter magasságban levágjuk. A levágott darabot kettévágjuk, félrerakjuk. Megtöltjük a mélyedéseket teáskanálnyi lekvárral, a tetejükre felvert tejszínhabot rakunk és 1-2 szem friss málnát. A levágott és félbevágott tésztadarabokat pillangószárnyszerűen beleszúrjuk.