Keserédes karamellkocka

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Keserédes karamellkocka
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tetejére:
40 dkg konzerv sűrített tej
12 és fél dkg sózott vaj
2 evőkanál világos kukoricaszirup
Alap:
2 és fél dkg sózott vaj
1 csipet
15 dkg fehér liszt
1 teáskanál sütőpor
Bevonó:
25 dkg durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Alumíniumfóliával kibélelünk egy 23 x 23 centiméteres tepsit.

2. Elkészítjük az alapot: a lisztet, a sütőport, a sót nagy tálba szórjuk. A vajat és a cukrot elektromos habverővel krémesre keverjük. Alacsony fokozatra állítjuk a gépet, és belekeverjük a száraz hozzávalókat. A keveréket egyenletesen elterítjük a tepsiben.

3. Mintegy 10- 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

4. Elkészítjük a karamellt. A vajat, a cukrot, a kukoricaszirupot, a sűrített tejet magas hőfokon, állandóan kevergetve felforraljuk, és 5 percig forraljuk. Félrehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük. Egyenletesen bekenjük a karamellel a tésztaalapot.

5. A csokoládét addig kevergetjük gyöngyöző vízfürdő fölött, amíg fel nem olvad. Egyenletesen bekenjük az olvadt csokoládéval a karamellréteget. 30 percig pihentetjük a tésztát, hogy a csoki megszilárduljon. Kockákra vágjuk.

Keserédes karamellkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3343 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Keserédes karamellkocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon