Kávés szelet

Kávés brownie

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kávés szelet
Adag: 1 tepsi (16-20 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Alap:
2 evőkanál fekete, erős kávé
4 db tojás
4 evőkanál kakaópor
25 dkg lágy, sózott vaj
1 teáskanál sütőpor
22 és fél dkg fehér liszt
1 csipet
Tejcsokoládés bevonó:
12 és fél dkg durvára tört tejcsokoládé
18 dkg porcukor
1 evőkanál tej
6 dkg lágy, sózott vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk Egy 28 x 18 centiméteres tepsit.

2. Elkészítjük az alapot. A lisztet, a sütőport, a sót tálba szórjuk. A kávét és a kakaót egy nagy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojásokat és a száraz alapanyagokat, majd alaposan összekeverjük. Az előkészített tepsibe öntjük a masszát.

3. Körülbelül 25-35 percig sütjük, vagy amíg a brownie teteje ki nem szárad. Ne süssük túl! A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

4. A tejcsokoládét, a vajat és a tejet gyöngyöző vízfürdő fölött addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, simára keverjük a porcukorral.

5. Megkenjük a tészta tetejét a bevonó cukormázzal. 16-20 szeletre vágjuk.

Ugyanolyan finom a sütemény, ha tejcsokoládé helyett étcsokoládéval készül.
Kávés szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 6480 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kávés szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook