Fehér csokoládés és mandulás kocka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Fehér csokoládés és mandulás kocka
Adag: 12-16 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg pirított mandulapehely
10 dkg durvára darált kandírozott cseresznye
15 dkg kockára vágott, sózott vaj
30 dkg durvára tört fehér csokoládé
2 evőkanál kókuszreszelék
dl tejszín
9 dkg amaretti

Elkészítés:

1. Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 centiméteres tepsit.

2. A fehér csokoládét, a vajat és a tejszínt gyöngyöző vízfürdő fölött addig kevergetjük, amíg a csokoládé fel nem olvad. Simára keverjük. Hozzáadjuk az amaretti kekszet, a kókuszreszeléket, a cseresznyét, a mandulapelyhet. Mindezt addig keverjük, amíg az utóbbiakat a csoki teljesen be nem vonja.

3. Az előkészített tepsibe kanalazzuk és egyenletesen elterítjük a masszát. 4 órára hűtőszekrénybe rakjuk, s eközben megszilárdul. Meleg vízbe mártott késsel 12-16 kockára vágjuk.

Sokunk számára a csokoládé egyet jelent az étcsokoládéval vagy a tejcsokoládéval. Ne felejtsük el, a legjobb minőségű fehér csokoládék is legalább 20 százaléknyi kakaóvajat tartalmaznak.
Fehér csokoládés és mandulás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Fehér csokoládés és mandulás kocka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
cikkek