Márványos-krémsajtos brownie

| Krémsajtos brownie receptek , Narancsos brownie receptek
Adag: 1 tepsi (12-16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A csokoládés keverékhez:
4 evőkanál sótlan, hideg vaj
20 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál vaníliakivonat
2 db tojás
7 és fél dkg fehér liszt
A krémsajtos keverékhez:
2 és fél dl lágy krémsajt
1 db tojás
3 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
2 evőkanál finomra reszelt narancshéj
1 teáskanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 23 centiméteres tepsit.

2. Elkészítjük a krémsajtos keveréket. A krémsajtot és a cukrot elektromos habverővel krémesre keverjük. Alacsony fokozatra állítjuk a gépet, a sajtos keverékbe forgatjuk a narancshéjat, a narancslevet, a kukoricakeményítőt. Hozzáadjuk a tojást, simára keverjük.

3. Elkészítjük a csokoládékeveréket. A csokoládét és a vajat gyöngyöző vízfürdő fölött megolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, azután simává dolgozzuk.

4. Az előkészített tepsibe öntjük a csokoládés keveréket. Evőkanálnyi halmokat rakunk a krémsajtos keverékből a csokoládés alapra. A sajtos keveréket fémspatulával elkenjük, márványozzuk az alapon.

5. Körülbelül 25-30 percig sütjük, amíg kívül ropogós nem lesz, a széle kissé megemelkedik, a közepe pedig krémes, tömör, sűrű marad. Teljesen kihűtjük a tepsiben. A tepsiből kivéve 12-16 kockára vágjuk.

Márványos-krémsajtos brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5246 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Márványos-krémsajtos brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
google+