Márványos-krémsajtos brownie



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 23 centiméteres tepsit.
2. Elkészítjük a krémsajtos keveréket. A krémsajtot és a cukrot elektromos habverővel krémesre keverjük. Alacsony fokozatra állítjuk a gépet, a sajtos keverékbe forgatjuk a narancshéjat, a narancslevet, a kukoricakeményítőt. Hozzáadjuk a tojást, simára keverjük.
3. Elkészítjük a csokoládékeveréket. A csokoládét és a vajat gyöngyöző vízfürdő fölött megolvasztjuk. Félrehúzzuk a tűzről, belekeverjük a cukrot és a vaníliát. Hozzáadjuk a felvert tojást, a lisztet, azután simává dolgozzuk.
4. Az előkészített tepsibe öntjük a csokoládés keveréket. Evőkanálnyi halmokat rakunk a krémsajtos keverékből a csokoládés alapra. A sajtos keveréket fémspatulával elkenjük, márványozzuk az alapon.
5. Körülbelül 25-30 percig sütjük, amíg kívül ropogós nem lesz, a széle kissé megemelkedik, a közepe pedig krémes, tömör, sűrű marad. Teljesen kihűtjük a tepsiben. A tepsiből kivéve 12-16 kockára vágjuk.