Csokoládés brownie mogyoróvajas fagylalttal

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csokoládés brownie mogyoróvajas fagylalttal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
18 dkg finomra aprított, keserű étcsokoládé
18 dkg sózott vaj
25 dkg durvára tört étcsokoládé
7 és fél dkg kakaópor
10 dkg fehér liszt
A tálaláshoz:
igény szerint fagylalt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 23 x 23 centiméteres tepsit.

2. A vajat és a 180 grammnyi, 70 százalékos csokoládét alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg felolvadnak. Félrerakjuk, 10 percig hűtjük.

3. A tojásokat és a cukrot elektromos habverővel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. Fakanállal belekeverjük az olvasztott csokoládés keveréket. Fokozatosan beleszórjuk a lisztet, a kakaót, a durvára vágott csokoládét, majd összekeverjük. A keveréket az előkészített tepsibe öntjük.

4. Úgy 35-40 percig sütjük, amíg kívül ropogós, a közepe krémes, tömör, sűrű nem lesz. Rácsra rakva a tepsiben 10 percig hűtjük. A tepsiből kivéve hat adagra vágjuk.

5. A még meleg tésztát tányérokra helyezzük, a tetejére kanalazzuk a mogyoróvajas fagylaltot.

Mogyoróvajas fagylalt

Mogyoróvajas fagylalt
30 dkg mogyoróvaj
3.75 dl tej
3.75 dl tejszín

1. Felmelegítjük a tejet és a tejszínt egy serpenyőben. Majdnem forráspontig hevítjük, majd félrehúzzuk a tűzről.

2. A tojássárgáját és a barna cukrot elektromos mixerrel vagy habverővel, magas fokozaton fehéredésig és krémesre keverjük. Óvatosan hozzáöntjük a meleg tejes keverék egyharmadát, majd elkeverjük. Beleöntjük a maradék tejes keveréket. Visszarakjuk a pudingot a serpenyőbe, és alacsony hőfokon, állandóan keverve főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Félrehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni.

3. A mogyoróvajat a kihűlt pudingba keverjük, azután hűtőszekrénybe rakjuk hűlni.

4. A pudingos keveréket fagylaltkészítő gépbe tesszük, majd habosra keverjük. Kissé megfagy. Fagyasztódobozba rakjuk a fagylaltot, sütőpapírral letakarjuk a tetejét, és tálalásig mélyhűtőbe helyezzük. Csokoládés brownie-val kínáljuk.

Csokoládés brownie mogyoróvajas fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1619 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés brownie mogyoróvajas fagylalttal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
ételfotó