Azték brownie

| Chilis brownie receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Azték brownie
Adag: 1 tepsi (12-16 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb szárított őrölt chilipaprika
10 dkg kakaópor
12 és fél dkg durvára tört étcsokoládé
¼ teáskanál
1 evőkanál édes fűszerkeverék
1 teáskanál vaníliakivonat
3 db tojás
20 dkg barna cukor
25 dkg olvasztott, sótlan vaj
15 dkg fehér liszt
1 teáskanál őrölt fahéj
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Alufóliával kibélelünk egy 20x30 centiméteres tepsit.

2. A lisztet, a kakaót, az almáspite-fűszert, a fahéjat, a sót és a szegfűszeget összekeverjük.

3. A cukrot és a barna cukrot tálba szórjuk, összekeverjük az olvasztott vajjal. Fakanállal belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztes keveréket, a csilit, a vaníliát és a csokoládét. Az előkészített tepsibe kanalazzuk.

4. Körülbelül 25-30 percig sütjük: a teteje kissé kiszárad, míg a belseje sűrű, de mégis rezgős marad. A tepsit rácsra rakjuk, kihűtjük. Porcukorral meghintjük, 12-16 kockára vágjuk a tésztát.

Ez a sűrű csokoládés brownie a csokifüggők álma. A hozzáadott csili csak fokozza az édes ízt. Egyszóval: tömör gyönyör.
Azték brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2013 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Azték brownie
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
szólj hozzá, értékelj