Sacher-sütemény

| Csokoládés-lekváros aprósütemény receptek
Adag: 1 tepsi (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A gazdag csokoládémázhoz:
20 dkg durvára tört étcsokoládé
2 evőkanál sózott vaj
A süteményhez:
25 dkg lágy, sózott vaj
2 evőkanál kakaópor
vagy
30 dkg fehér liszt
1 db tojás
1 csipet
A sütőlemez kenéséhez:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Kivajazunk három sütőlemezt.

2. A lisztet, a kakaót és a sót összekeverjük. A vajat és a cukrot krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást, alaposan elkeverjük. Beleforgatjuk a száraz hozzávalókat, majd lágy tésztát gyúrunk.

3. Az előkészített sütőlemezre diónyi nagyságú halmokat rakunk a tésztából, egymástól 5 centiméter távolságra. A hüvelykujjunkkal mindegyikbe kis mélyedést nyomunk.

4. A sütés félidejében elforgatjuk a sütőlemezt. Körülbelül 12-15 perc alatt készre sütjük: érintésre kissé keménynek kell lennie. Rácsra rakjuk, kihűtjük.

5. Kevés lekvárral töltjük meg a kis mélyedéseket.

6. Elkészítjük a mázat, gyöngyöző vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét és a vajat.

7. Nejlonzacskóba kanalazzuk a mázat, az egyik sarkát kissé levágjuk. A nyíláson át megkenjük a sütemények tetejét, azután 30 percre félrerakjuk, hogy a máz megszilárdulhasson.

Ezek az aprósütemények a legismertebb és leghíresebb, csokoládéban gazdag bécsi torta mintájára készülnek.
Sacher-sütemény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Sacher-sütemény
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
cikkek