Csokoládés brownie desszert

Adag: 1 sütőforma (4-6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A cseresznyepálinkás sziruphoz:
1 dl víz
A csokoládés brownie-hoz:
12 és fél dkg keserű csokoládé
1 teáskanál vaníliakivonat
12 és fél dkg sótlan vaj
4 és fél dkg kandírozott cseresznye
12 és fél dkg fehér liszt
2 db tojás
A krémtöltelékhez:
50 dkg kimagozott meggy
25 dkg durvára tört fehér csokoládé
5 dl tejszín

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra (gáztűzhelynél 3-as fokozat). Sütőpapírral kibélelünk egy 20 x 20 centiméteres tepsit.

2. Felolvasztjuk alacsony hőfokon a vajat és a csokoládét. A tojásokat, a cukrot és a vaníliát elektromos habverővel, magas fordulatszámon krémesre keverjük. A csokoládés keverékhez adjuk a tojásos keveréket. Alaposan összeforgatjuk. Hozzátesszük a lisztet, a kandírozott cseresznyét, majd elkeverjük. A tésztát az előkészített tepsibe öntjük.

3. Körülbelül 25 percig sütjük: a tészta széle körben kissé megemelkedik, és a közepe megkeményedik. Rácson hűtjük ki.

4. Kiemeljük a tepsiből a tésztát, eltávolítjuk a papírt. A brownie-t először vízszintesen félbevágjuk egy hosszú, éles késsel. Majd a félbevágott darabokat keresztben is megfelezzük, így 4 darab 20 x 10 centiméteres süteményt kapunk.

5. A cseresznyepálinka-sziruphoz a vizet és a cukrot közepes tűzön addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Félrehúzzuk a tűzről, beleöntjük a cseresznyepálinkát.

6. A krémtöltelékhez a tejszínt és a csokoládét alacsony hőfokon, állandóan kevergetve addig melegítjük, amíg a csokoládé fel nem olvad.

7. A desszert összeállításához alufóliával kibélelünk egy 21 x 11 centiméteres kenyérsütő formát úgy, hogy a fólia túllógjon a sütő szélén. A sütőbe egy réteg csokoládés tésztát rakunk, rálocsoljuk a pálinkás szirup egynegyedét, és megszórjuk a meggy felével. A krémtöltelék felét ráöntjük, majd újabb brownie-réteg következik, ismét pálinkás szirup és meggy kerül a tésztára, s azután krém. Az utolsó réteg tészta legyen, amit leöntünk a maradék sziruppal. Befedjük fóliával, és a mélyhűtőben egy éjszakán át fagyasztjuk.

8. Tálalás előtt kivesszük a desszertet a mélyhűtőből, eltávolítjuk a fóliát. Szobahőmérsékleten 10 perc alatt kissé felengedtetjük, felszeleteljük és tálaljuk.

Íme, a fekete-erdő torta módosított, hideg változata. Forró nyári estéken kínáljuk.
Csokoládés brownie desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1906 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Csokoládés brownie desszert
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
facebook