Kókuszos puszedli

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kókuszos puszedli
Adag: 4 tepsi (72 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg összevagdalt makadámdió
35 dkg finomított kristálycukor
½ teáskanál sütőpor
1 csipet

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Kibélelünk sütőpapírral két nagy sütőlemezt.

2. A tojásfehérjét, a sütőport és a sót elektromos habverővel, magas fokozaton addig verjük, míg sűrű nem lesz. Hozzáadjuk a cukrot, és 3 percig tovább keverjük. Beleszórjuk a kókuszreszeléket és a makadámdiót. A tésztából púpozott kiskanál segítségével halmokat helyezünk az előkészített sütőlemezre, egymástól 5 centiméter távolságra, mivel sütés közben kissé megemelkedik a tészta.

3. Mintegy 10-15 percig sütjük, a sütés félidejében elforgatjuk a sütőlemezt. Addig sütjük, amíg a puszedlik aranybarna színt nem kapnak. Rácsra rakjuk, teljesen kihűtjük.

A kívül ropogós, belül selymesen omlós falatok egy csésze teával vagy kávéval a legízletesebbek, de akár friss gyümölccsel vagy mousse-szal is fogyaszthatók. Ez az édesség garantáltan glutén- és tejmentes.
Kókuszos puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4567 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kókuszos puszedli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
van itthon