Brandys lepénytekercs tejszínnel töltve

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Brandys lepénytekercs tejszínnel töltve
Adag: 2 tepsi (8-12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A brandys lepényhez:
1 és ¼ dl kukoricaszirup
12 és fél dkg sótlan vaj
12 és fél dkg fehér liszt
22 és fél dkg finomított kristálycukor
ízlés szerint brandy
A Chantilly krémhez:
5 dl zsírszegény tejszín

Elkészítés:

1. Elkészítjük a brandys lepényt (a brandy akár ki is maradhat belőle). A cukrot és a lisztet összekeverjük egy közepes tálban. A vajat és a kukoricaszirupot felmelegítjük egy kis serpenyőben. Alaposan összekeverjük a száraz hozzávalókkal. Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két nagy sütőlemezt.

3. A tésztákból evőkanállal halmokat helyezünk az előkészített sütőlemezre, egymástól 5 centiméter távolságra.

4. Adagonként a megadott ideig, nagyjából 4 percig sütjük, a sütés félidejében elforgatjuk a sütőlemezt, ez idő alatt a halmok szétterülnek, átlátszóan arany barnák lesznek, csipkeszerűen finomak. A lepényeket 2 percig a lemezen hagyjuk.

5. Gyorsan dolgozzunk! A lepényeket fémspatulával vagy tortalapáttal kiemeljük, és még melegen felsodorjuk egy fakanál nyelére. Néhány pillanatig a fakanál nyelén hagyjuk, majd lecsúsztatjuk a kanálról és hagyjuk kihűlni.

6. Előkészítjük a tejszínes krémet, a tejszínt és a cukrot addig keverjük, amíg lágy, selymes nem lesz. Az édes tejszínt kanállal kis habzsákba töltjük, majd megtöltjük a feltekert lepénycsöveket.

Brandys lepénytekercs tejszínnel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1352 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Brandys lepénytekercs tejszínnel töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
vegetáriánus ételek