Mogyoró- és mandulakrém

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyoró- és mandulakrém
Adag: 750 gramm (1 adag)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dl tej
2 evőkanál durvára darált mandula
vagy
2 evőkanál durvára darált mogyoró
¼ teáskanál
½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig és sűrűre keverjük.

2. A tejet felforraljuk a sóval és a vaníliával, majd óvatosan belekeverjük a cukros tojást.

3. Belekeverünk a krémbe 2 evőkanál őrölt mogyorót vagy mandulát. Alacsony hőfokon állandóan kevergetjük, amíg a keverék enyhén be nem vonja a fakanál hátulját. Félrerakjuk hűlni.

Mogyoró- és mandulakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1180 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Mogyoró- és mandulakrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
hírlevél