Fehér csokoládés aprósütemény



Elkészítés:
1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra (gáztűzhelynél 4-es fokozat). Sütőpapírral kibélelünk két sütőlemezt.
2. A lisztet, a sütőport, a sót összekeverjük egy tálban.
3. A vajat, a barna cukrot krémesre keverjük. Beletesszük a tojást és a vaníliát. A mixert alacsony fokozatra kapcsoljuk, hozzákeverjük a száraz alapanyagokat és a csokoládédarabokat. Diónyi nagyságú golyókat formálunk a tésztából, az előkészített sütőlemezre rakjuk, egymástól 2,5 centiméter távolságra.
4. Körülbelül 15-20 percig sütjük, a sütés félidejében a sütőlemezt elforgatjuk, és aranybarnára sütjük a tésztát. 5 percig a sütőlemezen hűtjük. Rácsra rakjuk, amíg teljesen ki nem hűl.