Kandírozott narancshéj

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kandírozott narancshéj
Adag: 1 adag (125 gramm)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagy narancs
dl víz
igény szerint szódabikarbóna
igény szerint meleg víz
A szóráshoz:
igény szerint finomított kristálycukor

Elkészítés:

1. Kis serpenyőbe vizet öntünk, és magas hőfokon felforraljuk. A narancsok héját megmossuk szódabikarbónás meleg vízben, megszárítjuk, majd hosszú, vékony csíkokra vágjuk. Ha nincsen ehhez speciális szerszámunk, akkor éles késsel is levághatjuk csíkokat, de arra figyeljünk, hogy a narancs fehér, belső héja sértetlen maradjon. Forró vízben blansírozzuk a narancshéjat 30 másodpercig, majd szűrjük le.

2. A cukrot és a vizet összemelegítjük, és addig főzzük, amíg a cukor teljesen fel nem olvad. Ezután magas hőfokon 2 percen át forraljuk. Beledobjuk a narancshéjat, a tűz hőfokát mérsékeljük, és a héjat már csak gyöngyözve főzzük. Nagyjából 10 perc múltán félrerakjuk

3. Kivesszük a narancshéjat a serpenyőből, lecsöpögtetjük konyharuhán. A tetejére szórjuk a cukrot, és a konyharuhával együtt összerázzuk a cukros narancshéjat. Bármikor felhasználható.

Kandírozott narancshéj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2550 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Kandírozott narancshéj
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
bevásárlólista