Karamellszósz

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Karamellszósz
Eszközök: fakanál, lábas, tűzhely
Adag: 1 adag (2.5 deciliteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 dkg zsírszegény tejszín
10 dkg barna cukor
6 dkg sótlan vaj
½ teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

1. A vajat, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát kis serpenyőben összemelegítjük. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a cukor teljesen fel nem olvad. Magasra állítjuk a hőfokot, és 2 percig forraljuk.

2. Félrehúzzuk a tűzről, kihűtjük. Hűtés közben besűrűsödik.

Egyszerű és finom ízletes szósz, fagylalttal, banánnal vagy keksszel együtt kínáljuk.
Karamellszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1845 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
Karamellszósz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Desszertek , ,
Desszertek
(Kossuth Kiadó, 2010)

Ha lenne terülj-terülj asztalkánk, könnyedén kívánhatnánk egy-egy étkezés befejeztével almás pitét vagy csokoládés muffint, esetleg könnyű habcsókot… Könyvünk valódi terülj-terülj asztalka – még ha nem is úgy, hogy... bővebben...
ételfotó