Manhattani kagylóleves

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető drága
Manhattani kagylóleves
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg darabolt konzervparadicsom
50 dkg kockára vágott burgonya
2 szál vékonyra szeletelt zellerszár
6 dkg kockára vágott baconszalonna
1 nagyobb fej finomra vágva hagyma
1 nagyobb szál vékonyra szeletelt sárgarépa
2 evőkanál finomra vágva petrezselyemzöld
1 és ¼ dl száraz fehérbor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kagylót a levével együtt, a paradicsomot, a bacont, a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a zellerszárat, a petrezselymet és a bort a lassan főző edényben összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

2. Letakarjuk, majd 10-12 óra alatt puhára főzzük.

Az eredeti manhattani kagylóleveshez friss héjas kagyló szükséges. A kagylókat több órán át hideg vízben áztatták. A főzéshez nagy fazekat használtak, hiszen a hozzávalók mennyisége — körülbelül 3 kilogramm —ezt kívánta. A kinyílt kagylók húsából készült a leves. A konzervek világában már nem olyan nehéz e leves elkészítése. Tehát azt ajánljuk, a leírtak alapján főzzön.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Manhattani kagylóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 829 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Manhattani kagylóleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
tippek, fortélyok