Manhattani kagylóleves
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 10 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A kagylót a levével együtt, a paradicsomot, a bacont, a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a zellerszárat, a petrezselymet és a bort a lassan főző edényben összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.
2. Letakarjuk, majd 10-12 óra alatt puhára főzzük.
Az eredeti manhattani kagylóleveshez friss héjas kagyló szükséges. A kagylókat több órán át hideg vízben áztatták. A főzéshez nagy fazekat használtak, hiszen a hozzávalók mennyisége — körülbelül 3 kilogramm —ezt kívánta. A kinyílt kagylók húsából készült a leves. A konzervek világában már nem olyan nehéz e leves elkészítése. Tehát azt ajánljuk, a leírtak alapján főzzön.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.