Sajtos, zöldséges tál

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sajtos, zöldséges tál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db vékonyra szeletelt burgonya
2 szál vékonyra szeletelt sárgarépa
30 dkg rózsáira bontott brokkoli
30 dkg darabolt zöldbab
12 és fél dkg szeletelt csiperkegomba
25 dkg frissen reszelt cheddar sajt
12 dkg sulyom
vagy
12 dkg szeletelt vízigesztenye
1 nagy kemény, vékonyra szeletelt paradicsom
2 evőkanál vaj
2 fej finomra vágva hagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. Egy tűzálló jénai tálban közepes tűzön felmelegítjük a vajat, és a hagymát 5 perc alatt megpároljuk.

3. Rétegenként hozzáadjuk a burgonyát, a sárgarépát, a brokkolit, a zöldbabot, a vízi gesztenyét és a csiperkegombát. A gombakrémlevessel leöntjük, megszórjuk sajttal. Borsozzuk.

4. A sütőben 30 percig sütjük. A sütőből kivéve a tetejére terítjük a paradicsomszeleteket.

5. Visszatoljuk a sütőbe és még 10 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Forrón tálaljuk.

Gyors, könnyen elkészíthető, különleges egytálétel. Még jobban lerövidíthetjük a sütési időt, ha mirelit zöldségeket használunk.

Gombakrémleves

Gombakrémleves
20 dkg rókagomba
30 dkg csiperkegomba
4 fej finomra vágott mogyoróhagyma
3 dkg hideg, kockára vágott vaj
5-6 szál turbolya
3 dl tejszín
3 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
Díszítéshez::
1 dl tejszín

1. Az erdei gombáról lerázzuk a föld és a szennyeződés nagyját, majd egy tál hideg vízben alaposan megtisztítjuk, de ne hagyjuk túl sokáig a vízben, nehogy megduzzadjon. A gombát kivesszük a vízből, vékony szeletekre vágjuk. A csiperkét konyhai papírtörlővel tisztára dörzsöljük.

2. Közepes nagyságú lábosban a vajat megolvasztjuk. A mogyoróhagymát beletesszük, és közepes lángon, fedő alatt 1-2 percig pároljuk. Hozzáadjuk a gombákat, lefedjük, és még 2-3 percig sütjük. A tyúkhúslével és a tejszínnel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük. A turbolyából 3-4 szálat beleteszünk, és 12-15 percig főzzük. Hagyjuk kissé kihűlni.

3. A levest konyhai robotgépbe vagy turmixba töltjük, és pürésítjük. A pépet szűrőn át tiszta edénybe öntjük, óvatosan felforrósítjuk. Hozzáadjuk a hideg vajat, közben addig forgatjuk, amíg az egész jól elkeveredik. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük.

4. A tejszínt kemény habbá verjük, kissé megsózzuk, megborsozzuk.

5. A levest elosztjuk a tányérokban. A tejszínhabból két teáskanállal kis gombócokat formázunk, és minden adagra teszünk egy-egy gombócot. A maradék turbolyával díszítve kínáljuk.

Sajtos, zöldséges tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2870 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Sajtos, zöldséges tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
most van szezonja