Töltött padlizsán

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db padlizsán
7 és fél dkg kockára vágott pancetta
4 gerezd finomra vágva fokhagyma
50 dkg hámozott, összevágott paradicsom
4 és fél dkg frissen reszelt parmezán sajt
3 és fél dkg kockára vágott pecorino romano sajt
vagy
3 és fél dkg kockára vágott sajt
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).

2. A padlizsánt hosszában félbevágjuk, a belsejét ék alakban kiszedjük.

3. A pecorinót, a pancettát és a fokhagymát egy edényben összekeverjük.

4. Egy tűzálló jénai tálat az olaj felével kikenünk és a padlizsánt a vágott felével felfelé belerakjuk. A sajtos keverékkel megtöltjük. A paradicsomszeletekkel beborítjuk, reszelt sajttal meghintjük. Sózzuk, borsozzuk.

5. A sütőben 40 perc alatt puhára sütjük. Forrón tálaljuk.

Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1813 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
ételfotó