Zöldséges frittata

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Zöldséges frittata
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 nagy kockára vágott burgonya
1 db hámozott, kockára vágott padlizsán
9 db tojás
12 dkg összevágott mángold
vagy
12 dkg összevágott spenót
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
4 evőkanál meleg víz
1 evőkanál friss, finomra vágva menta
1 evőkanál friss, finomra vágva kakukkfű
1 teáskanál Bouillon-leveskocka
vagy
1 teáskanál leveskocka
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 220 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 7-es fokozat).

2. Egy 20 centiméter átmérőjű tűzálló jénai tálban az olajat a gáztűzhelyen felhevítjük és a krumplit 5-7 perc alatt megpirítjuk.

3. A meleg vízben feloldott bouillon-granulátumot (vagy leveskockadarabkát) beleöntjük. Hozzáadjuk a mángoldot, padlizsánt, és 8 perci főzzük. A tűz hőfokát megemeljük, 2 perc alatt a felére sűrítjük.

4. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk. A megpárolt zöldségekre öntjük. Letakarjuk. A sütőben 10 percig sütjük.

5. A sütőből kivéve a fedőt levesszük, a sütőbe visszatoljuk és még 5 percig sütjük. Ha kész, 2 percig pihentetjük. Négyzet alakúra vágjuk és azonnal tálaljuk.

Zöldséges frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2090 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
Zöldséges frittata
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egytálételek , ,
Egytálételek
(Kossuth Kiadó, 2009)

Levesek, raguk, frissensültek… mind-mind egytálételek. Világszerte sokan ismerik és kedvelik őket. A hozzávalókat – húsokat, zöldségeket, fűszereket – egészen egyszerű edényben, serpenyőben, tálban is elkészíthetjük, de... bővebben...
twitter