Francia sült tojás



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Egy nagy tűzálló tálat kivajazunk. Az aljára egy réteg paradicsomszeletet rakunk. Sózzuk, borsozzuk. Beborítjuk az olívabogyó, a felszeletelt tojás és a petrezselyem felével. Sózzuk, borsozzuk.
3. Rárakunk egy réteg póréhagymát és egy réteg besamelmártást. A műveletet addig végezzük, amíg a hozzávalók elfogynak. Besamelmártás legyen a legfelső réteg.
4. Zsemlemorzsával és sajttal megszórjuk, és 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Forrón tálaljuk.
Besamelmártás

1. A vajat közepes tűzön felolvasztjuk, a lisztet belekeverjük, ha szerecsendiót is használunk, most reszeljük bele, és 1-2 percig állandóan kevergetjük.
2. Tejjel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk. 10 perc alatt besűrítjük.